Home   Groep 3

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

Op vrijdag 29 maart stond de uitwisseling in het teken van techniek. In alle klassen werd er druk  gewerkt aan allerlei technische hoogstandjes. Groep 3 en 5 waren druk met het ontdekken van constructies, hoe maak je verbindingen en hoe bouw je een stevig huis.
Het was een heel leerzame uitwisseling:

===

Op donderdag 4 oktober kregen de kinderen les van de mensen van de ANWB tijdens de speciale “Streetwise” lessen.

De leerlingen van groep 3 hebben in de gymzaal de basisbeginselen van je veilig bewegen in het verkeer geleerd. Dat was heel leuk om te zien en te doen.

  
Blijf altijd goed opletten bij het oversteken op een zebrapad!


Hoe steek je tussen geparkeerde auto’s de weg over? Ziet het verkeer jou ook?


Weet je zeker dat automobilisten alles kunnen zien?


Wat gebeurt er als je niet goed in de gordels zit en de auto remt hard?

===

Oh wat is het spannend voor de 30 nieuwe kinderen in groep 3!

Hun eerste week van het schooljaar zit erop en ze leerden al de letters i en k lezen én schrijven. Dit schooljaar leren ze lezen,. Dat doen we met de methode Veilig Leren lezen. deze methode heeft veel afwisselende materialen zoals, werkboekjes, leesboekjes woorddozen, letterdozen, wandplaten, lettermuur, klikklakboekjes, structureerstroken en een softwareprogramma voor op de computer. Differentiatie zit er voldoende in. Zo werken de kinderen in Maan en Zon boekjes. Gekoppeld aan de methode voor lezen gebruiken we de schrijfmethode Pennenstreken.

Ook met rekenen hebben de kinderen al laten zien wat ze kunnen. Wereld in getallen is een overzichtelijke methode met een herkenbare opbouw. ieder rekenonderwerp heeft een vaste weekdag. We gaan in groep 3 differentiëren op 3 niveaus. Eerst krijgen de kinderen een algemene instructie, daarna werken ze zelfstandig aan een weektaak.

Voor de gymles zijn we met de hele groep naar de grote gymzaal gelopen en moesten de meisjes en jongens zich omkleden in aparte jongens- en meisjeskleedkamers. Hierna hebben ze heel veel opdrachten gekregen van de gymmeester en hebben ze zich echt in het zweet gewerkt… het was enorm leuk!

Deze week hebben de kinderen kennis gemaakt met de 3 leerkrachten die voor de klas staan:
op maandag, dinsdag en vrijdag is juf Diana in de groep
op woensdag en donderdag staat juf Agnes voor de groep
en op donderdag krijgen ze gymles van meester Jonathan.

Wij hebben er zin in om er een prachtig schooljaar van te gaan maken.

Juf Diana en juf Agnes

Veilig Leren Lezen infobrief startkern