Home   Groep Krullevaar

Groep Krullevaar

Welkom op de pagina van groep Krullevaar.

 

Wij wensen alle kinderen een heel fijne zomervakantie. 

juf Iris en juf Dorine

 

====

Uitwisseling met groep 4

Groep Krullevaar was dit keer gekoppeld aan groep 4. De helft van de groep wilde dolgraag in het lokaal van groep 4 aan het werk, de andere helft bleef beneden en daar kwam de helft van groep 4 bij. Deze uitwisseling had als thema ‘techniek’. We hadden meerdere opdrachten bedacht waarbij de kinderen in 2-tallen of soms 3-tallen konden werken. Zo konden ze met diverse materialen zoals mozaïek of kapla elkaar spiegelen of met bekertjes of met klei en prikkertjes een bouwwerk maken. Als extra uitdaging gingen enkele kinderen op het laatst van lego een echt ‘doolhof – knikkerbaan’ maken.

Schitterend om te zien hoe goed de kinderen met elkaar konden samenwerken, hoeveel geduld de kinderen uit groep 4 hadden met de kleuters en vooral ook hoeveel plezier ze erin hadden. Het uur was veel te snel voorbij……

spiegelen………

 

 

En op 2 verschillende manieren bouwen……..

————————————————————————————————————————-

Carnaval 2019

————————————————————————————————————————-

De Sinterklaasperiode is voorbij. Wat hebben de kinderen genoten van het zingen van liedjes, lezen bij het haardvuur en bakken in de pietenbakkerij. Uiteraard hebben we afgelopen woensdag 5 december groot feest gevierd en is Sint met z’n pieten ook in groep Krullevaar geweest. We zijn verwend met leuke instrumentjes voor de hele groep en elk kind kreeg nog een lieve zachte knuffel.

Het is nu snel schakelen want we gaan meteen door naar de kerstperiode. Met elkaar hebben we de klas versierd en om de beurt mochten de kinderen iets moois in de boom hangen.

   

Ook hebben we samen alle beeldjes bekeken die bij de kerststal horen. Het kerstverhaal van Dick Bruna (https://www.youtube.com/watch?v=9m-7JGNC_kU) geeft heel duidelijk weer waar Kerstmis over gaat. De kinderen hebben ademloos zitten kijken en daarna geluisterd naar enkele liedjes.

Kerstmis leent zich ook heel leuk voor bijvoorbeeld een rekenkring. Op tafel staat een vaas met balletjes, hoeveel zouden dat er nou zijn? De kinderen proberen een schatting te maken. Daarna willen we het aantal natuurlijk wel zeker weten. Eén voor één tellen is een hele klus, dat kan vast makkelijker. Met elkaar komen we er uit dat we groepjes van 2 kunnen maken om zo te tellen in sprongen van 2. Enkele kinderen lukten het daarna zelfs om ditzelfde te doen met groepjes van 3, 5 en 10. Wauw, wat ging dat goed en leuk zeg!

    

De komende weken tot de kerstvakantie gaan we nog veel meer activiteiten doen rondom Kerst. Zo gaan de kinderen bijvoorbeeld samen met ‘Arie de letterkanarie’ de letters ‘b’ ‘oo’ en ‘m’ van (kerst)boom leren, mogen de kinderen kerstkaarten schrijven in ons postkantoor en leren we nog veel meer woorden van kerst met ‘Wim de woordspin’.

Met de duimenthermometer werken wij op dit moment aan het doel “wij denken eraan om onze taakwerkkaart in te kleuren als een taakwerkje gedaan is”.

Tot slot komen er deze maand drie nieuwe kinderen bij ons in de klas: Elisa, Thomas en Loesewies. Wat gezellig, 3 nieuwe vriend(innet)jes erbij! Na de kerstvakantie komen zij elke dag bij ons in de klas. Wij wensen hen natuurlijk veel plezier in groep Krullevaar.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Hallo allemaal!

Op het moment werken de kinderen aan het thema: Herfst. We leren veel over wat er allemaal uit de bomen naar beneden valt: de blaadjes, eikels, kastanjes en beukennootjes. Ook appels vallen uit de bomen en daar gaan we zelf  heerlijke appelmoes van maken.

Dit schooljaar kunnen ouders zich weer inschrijven als hulpouder voor de vele leuke uitstapjes die we gaan maken. De eerste is al op dinsdag 2 oktober naar de Kwekerij. We gaan daar het Kabouternatuurpad doen. In kleine groepjes gaan we verschillende opdrachtjes over de herfst doen: Wat kom je tegen in de herfst? Welke kleuren zien we, welke dieren en wat voor een weer is het?  

In de klas hebben we al veel geleerd. We hebben veel bezoek gehad in de klas, zo kwam Ed met de rijmpet langs om samen met ons te rijmen. Wim de woordspin heeft ons geleerd om verhaaltjes in chronologische volgorde te leggen; tegenstellingen met ons geöefend (veel-weinig, dik-dun, erin-eruit etc.); en onze woordenschat vergroot (o.a. met de woorden etiket, envelop, postbode, postzegel ). Ook tante Truus kwam met Arie de letterkanarie langs, zij hebben ons de letters i (van ik) en alle letters van het woordje pen (p-e-n) geleerd.  

En wat kunnen jullie al goed rekenen! De allerkleinsten kunnen al de telrij opzeggen van 1 tot 5, en een puzzel maken van 16 stukjes. Ook hebben we geoefend met de rekenbegrippen groot/klein – veel/weinig – lang/kort. En de oudsten herkennen zelfs al de cijfers 0 t/m 12. En niet alleen de bekende geometrische vormen maar ook de rechthoek en de zeskant!

Veel geleerd en gedaan en daar is iedereen best een beetje moe van geworden. Gelukkig hebben we vanaf 22 oktober herfstvakantie, dan kunnen we lekker uitslapen en al die mooie herfstspullen lekker zelf gaan zoeken. Dit schooljaar hebben we zelfs een extra dagje vrij, want maandag 29 oktober hebben alle juffen studiedag. Graag zien we jullie allemaal dinsdag 30 oktober weer.

Tot na de herfstvakantie allemaal!

Groetjes juf Esther, juf Dorine en juf Annelien.  

===

Hallo allemaal!

We zijn alweer enkele weken aan het werk in onze nieuwe groep. Inmiddels is het al niet zo nieuw meer en hebben we met veel spelletjes alle namen van elkaar goed geleerd.

In de eerste week waren de helpende handjes al allemaal af. Heel fijn, want zo weten we wie de hulpjes van de week zijn. De hulpjes mogen de hele week naast de juf zitten en extra helpen in de klas. Ook de kleurige zelfportretten op het verjaardagsbord hangen in de klas zodat we weten wie er wanneer jarig is. Tijdens de kleedjesmarkt hebben we veel spulletjes aan elkaar verkocht. Tassen vol voor 5 cent! De vaders en moeders hebben lekker met elkaar kunnen praten over de vakantie. De ouders hebben ook kennis kunnen maken met elkaar en met juf Truusje en juf Simone op de ouder informatie avond van 4 september. Fijn!

Veel kinderen weten alle dagen van de week al heel goed. Die noemen we dan ook elke ochtend op, net als de dag van gisteren en morgen. Sommige kinderen weten zelfs al alle 4 de seizoenen op te noemen!

Met Leefstijl gaat het over “ik”: wie ben ik? hoe zie ik eruit? wat vind ik belangrijk? en welke groepsregels kunnen we met elkaar afspreken zodat we het gezellig houden in de klas. We hebben het over vriendschap gehad (het thema van de kinderboekenweek) en dat het fijn is om samen te spelen en elkaar te helpen als iets niet lukt of je iets niet weet.

Tot de volgende keer!

Groetjes juf Esther, juf Dorine en juf Annelien.

===

We hebben een gezellige klas met 10 kleuters in groep 2, en 9 kleuters in groep 1. In de loop van het jaar komen daar nog 9 nieuwe vriendjes en vriendinnetjes bij, die als ze 4 jaar worden ook naar de basisschool mogen.

Op maandag tot en met donderdag is juf Annelien in de klas, op vrijdag is juf Dorine in de klas. Juf Samantha is er op de maandag, dinsdag en donderdag ook een paar uurtjes om de juffen en kinderen te helpen.

Spannend zo’n begin van het nieuwe schooljaar. Gelukkig hebben we elkaar al een keertje gezien bij het wisseluurtje op 6 juli. We gaan dit jaar weer veel leuke dingen doen en nieuwe dingen leren. We hebben er echt zin in. Jullie ook?

Tot gauw!

Juf Annelien en juf Dorine.

 

 

Kr startafbeelding

 

Als uw kind voor het eerst naar de basisschool gaat…
In dit document vindt u allerlei informatie over het reilen en zeilen in de kleuterklas.