Home   Groep 5

Groep 5

     Welkom op de pagina van groep 5!

 

Dank u Sinterklaasje!

Wat een prachtige surprises zijn er gemaakt, wij hebben genoten van een gezellig Sinterklaasfeest.

Sinterklaas is in het land en wat ziet hij nu als hij ’s avonds op zijn paard door de straten rijdt?

===

De kinderen zijn hard aan het werk in de klas en uitjes zijn er helaas even niet in het verschiet. Maar gelukkig kunnen de kinderen al hun creativiteit kwijt tijdens de handvaardigheidsles:

Zij hebben hun eigen inpakpapier ontworpen: een groep versierde het papier met uit tijdschriften gescheurde vormpjes (rondjes/vierkantjes/driehoekjes), een andere groep maakte zelf stempels en bedrukte daarmee het papier.

===

Op woensdag 9 oktober zijn we naar een boerderij geweest en daar hebben we veel geleerd over koeien, het melken en wat er allemaal gemaakt wordt van de melk van de koe. Een gezellige en leerzame ochtend!

===

In oktober praten we tijdens de geschiedenislessen over de prehistorie.
Bij creatief passen de opdrachten: de kinderen maken rotstekeningen, kleien hun eigen drinkbeker en maken van speksteen hun eigen sieraad.

====

Hallo allemaal,

Na een heerlijke zonnige vakantie kijken wij ernaar uit om jullie te zien en te leren kennen.

Een ander lokaal, nieuwe meester en een beetje bekende juf, nu ook op vrijdagmiddag naar school…… allemaal anders dan vorig jaar. 

Maar……. ook heel leuk om je vertrouwde klasgenootjes weer te zien, frisse nieuwe spulletjes in je laatje te hebben en nieuwe vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur+techniek te krijgen.

Uiteraard gaan we ook uitstapjes maken en werken we, soms schoolbreed, aan projecten.

Wij hebben veel zin om aan de slag te gaan en er samen met jullie een super leuk schooljaar van te maken!

Groetjes,

Meester Wesley en juf Renata

Meester Wesley staat voor de klas op maandag, woensdag en vrijdag. Juf Renata begeleidt de kinderen op dinsdag, woensdag en donderdag.