Home   Groep 7

Groep 7


Welkom op de pagina van groep 7

 

Lieve kinderen (en ouders),

Wij willen jullie heel hartelijk bedanken voor jullie inzet, humor en fijne samenwerking het afgelopen schooljaar. Heel veel plezier komende zomervakantie en tot volgend jaar!

Geniet van de 6 vrije schoolweken!

Juf Charlotte en Juf Janine

===

Dit jaar is Engels een nieuw vak. Een lange gymles van anderhalf uur per week en in de tweede helft van het jaar doen de kinderen het theorie en praktijkexamen verkeer.

Ook zijn er de uitstapjes en gastlessen op school. Er is ook een uitje gepland naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg!

We hebben er zin in en gaan er met zijn allen een mooi jaar van maken!

Groetjes, Juf Charlotte en Juf Janine

 

Op de website www.driesprong-soest.nl kunt u allerlei informatie vinden. Als u deze site regelmatig bezoekt blijft u goed op de hoogte.

Tot slot willen we u vragen om met uw vragen/opmerkingen naar de leerkrachten toe te komen. U kunt altijd een afspraak maken met ons. Loopt u na schooltijd gerust een keertje binnen!

Mediawijsheid

Van 16 t/m 23 november was het de week van de mediawijsheid. Dit jaar werd aan jong en oud de vraag gesteld: “Heb jij het onder de duim?”

Wij hebben in de klas ook onze mediawijsheid getest met de mediamasters 2018/2019. We hebben veel geleerd over do’s en don’ts op sociale media.

Aansluitend op deze week mochten wij een bezoek brengen aan de Idea. Zij hadden voor ons een Kahoot quiz gemaakt over mediaswijsheid. En we hebben ook hier weer veel geleerd. Zo werd er gevraagd: Wat is nou eigenlijk sociale media en waar vind je dit?

In groepjes hebben de kinderen nog een eigen filmpje gemaakt over de bibliotheek. In het begin was het best raar om jezelf steeds terug te zien op de filmpjes maar dat wende snel. Het is elk groepje gelukt een informatief filmpje te maken over Idea.

Bijna kerstvakantie!

De laatste week nog even hard werken in de groep en woensdag lekker genieten van alle juffen en meester Marcel op het podium in de kerk. Wij denken dat jullie een hele leuke avond zullen hebben. Op donderdag beginnen we langzaam aan met het opruimen van dingen in de groep en gaan we ook poetsen. Het zou fijn zij als een aantal kinderen een emmer meeneemt en elk kind een doekje. Zo kunnen we fris het nieuwe jaar in.

Vrijdag is een echte opruimdag. Ook mogen de kinderen dan een gezelschapsspel meenemen. Om 12:15 uur is het voor iedereen vakantie.

Wij willen jullie alvast hele gezellige feestdagen toewensen.

Tot volgend jaar!

juf Charlotte en juf Janine

 

Wij willen iedereen het allerbeste wensen voor 2019! We zijn allemaal lekker uitgerust en gaan weer met frisse moed verder.

Afbeeldingsresultaten voor taakspelAfgelopen maandag zat iedereen weer in een nieuw groepje. Met deze nieuwe groepjes gaan we weer taakspel spelen in de groep. Hiervoor hebben we nieuwe week- en maandbeloningen bedacht en deze hangen zichtbaar in de groep. Als maandbeloning hebben de kinderen gekozen voor: 1 dag in een groepje naar keuze zitten. De vorige maandbeloning is ook gehaald dus we zijn ervan overtuigd dat het deze keer weer gaat lukken.

Afbeeldingsresultaten voor high tea

Vrijdag as. hebben we de maandbeloning van december ingepland. Een high tea! Op het bord hangt al een inschrijfformulier om te laten weten wat je maakt. Er staan al heel veel lekkernijen op. Juf Charlotte zorgt voor thee en limonade.

 

Donderdag 17 januari starten we weer met de Cito toetsen. De eersten van dit jaar. Mocht uw kind er baat bij hebben het alvast te weten dan kunt u dit alvast vertellen. Er zijn ook kinderen die er zenuwachtig van worden. Stel uw kind dan gerust en vertel dat het gewoon zijn/haar moet doen, meer kan ook niet.

Mocht u vragen hebben, kom gerust, na schooltijd, even langs.

 

Wat hebben we een gezellige high tea gehad met elkaar! Iedereen had wat lekkers mee en we hebben gesmuld.  Hierbij de foto van al die heerlijke hapjes.

Carnaval 2019

Wat hebben we een topdag gehad! Iedereen had zich verkleed en zag er fantastisch uit. We hebben allerlei spellen gedaan, geschminkt, geknutseld en gehost.

We hebben keihard gewerkt aan onze “praalwagen”.

En kijk hier: het resultaat!