Home   Groep 8

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8

 

  Alle kinderen van De Driesprong hebben thuis een mooie tekening gemaakt voor de oudere bewoners van verzorgingshuizen in Soest.

Dat gebaar werd enorm gewaardeerd:

===

De maand maart staat in het teken van Corona.

De school is gesloten en er wordt op afstand lesgegeven via “Hangouts”. Na wat opstartproblemen is uiteindelijk iedereen op gezette tijden “aan boord” aldus Meester Wim en kan hij de lessen online geven.
Elke dag staat er een programma voor de kinderen klaar, zodat zij thuis aan de slag kunnen met het schoolwerk.

Verder hebben de kinderen de boekjes van de musical gekregen en kunnen zij thuis (zonder dat ouders meekijken!!!) vast de teksten van hun rol leren.

En nu maar duimen dat het virus snel onder controle is.

===

Het tweede deel van schooljaar 2019-2020 is begonnen en dat betekent dat de kinderen van groep 8 een keuze gaan maken voor de middelbare school. Op de pagina “Links groep 8” in de balk rechts vindt u meer informatie en de inschrijfformulieren voor de drie middelbare scholen in Soest en Baarn.

===

Wij wensen u een fantastisch 2020!

===

Wij hebben genoten van een prachtig sinterklaasfeest!


Dank u wel Sinterklaas!

===

Op donderdag 14 november was er op school een informatieavond over het voortgezet onderwijs. Hier vindt u de presentatie.

===

Op vrijdag 8 november mochten we, samen met groep 7, een uur “jumpen” bij Jumpsquare in Baarn. Wat hebben we een lol gehad. Veel kinderen hebben backflips geleerd, salto’s gemaakt en veel zijn er van de rekstok afgesprongen. Uiteraard hadden we dit uitje niet kunnen doen zonder de ouders. Hartelijk bedankt voor jullie hulp!

===

De kinderen van groep 8 hebben hun eerste wereldoriëntatieproject van dit jaar afgerond. Elk groepje heeft zelf onderzoek gedaan naar iemand die voor hen een wereldster is. Dit hebben ze woensdag gepresenteerd in een beleefmuseum waarin meerdere zintuigen aan bod zijn gekomen. Groep 6 en 7 kwamen kijken en hebben veel geleerd. Groep 8 zelf was positief verbaasd over het succes van het project en waren met recht erg trots.