Home   Kerstavond op De Driesprong

Kerstavond op De Driesprong

Op woensdagavond 18 december genieten alle kinderen van een diner in de hal beneden. Het wordt een gezellig samenzijn met hapjes en drankjes.

Voor het diner vragen wij uw hulp 

  • voor het maken van hapjes:

Bij iedere klas hangt er vanaf dinsdagmiddag 10 december een “hapjes”-kerstboom bij de klasdeur met daarop kerstballen geplakt.
Op iedere kerstbal staat een hapje om te maken en de gewenste hoeveelheid. U kunt tot uiterlijk maandag 16 december samen met uw kind een kerstbal uitkiezen en meenemen. Het is de bedoeling dat u, eventueel samen met uw kind, het hapje maakt dat op de kerstbal staat. 

  • voor het in goede banen leiden van het diner:

Wij zoeken wij voor elke groep 2 hulpouders om het eten in ontvangst te nemen, om de hapjes uit te serveren tijdens het kerstdiner en om te helpen met het opruimen na het kerstdiner.
U kunt zich aanmelden via Parro. Op dinsdag 10 december opent in Parro de intekenlijst voor hulpouders per klas.  

Deze hulpouders worden op 18 december om 16.30 uur in de hal verwacht voor meer uitleg. 

Voor de aankleding van het kerstdiner hebben we glazen potjes nodig. Bij deze willen wij u vragen om uw kind uiterlijk maandag 16 december 1 glazen potje (schoongemaakt en zonder etiket) mee te geven.

En dan, op woensdag 18 december?

  • Wilt u uw kind(eren)  in de ochtend een stevig bord, bestek en stevige beker (alles voorzien van naam) in een plastic zak meegeven i.v.m. het dekken van de tafels? Aan het eind van het kerstdiner gaat het servies en bestek ongewassen mee terug naar huis in de plastic zak.
  • Tussen 16.45 uur en 17.00 uur kunt u het eten brengen naar de verschillende klassen. Schalen en opscheplepels graag ook voorzien van naam.

Kijkt u even goed waar u moet zijn:
Hapjes Krullevaar + groep 8 in het lokaal van Krullevaar.
Hapjes Floddertje + groep 4 + groep 6 in het lokaal van Floddertje.
Hapjes Stampertjes + groep 5 in het lokaal van Stampertjes.
Hapjes groep 3 + 7 in het lokaal van groep 3.

In de lokalen wordt uw gerecht aangenomen door de hulpouders.

Enkele kinderen hebben een voedselallergie of dienen halal te eten. De ouders van deze kinderen kunnen bij de hulpouders prikkertjes met vlaggetjes eraan ophalen. Wij willen u verzoeken om op de vlaggetjes de naam van uw kind(eren) te zetten en de vlaggetjes te plaatsen in de gerechten die uw kind(eren) wel mag/mogen eten.  Dit hoeft alleen in het lokaal waar u zelf uw gemaakte gerecht heeft gebracht.

  • Om 17.00 uur worden alle kinderen in hun eigen klas verwacht. 
  • Om 18.20 uur is het kerstdiner afgelopen. De kinderen van de groepen 1 tot en met 3 kunnen opgehaald worden in hun eigen klas. Wij realiseren ons, dat het dan druk in de klassen is, maar zo weten wij zeker dat alle jongere kinderen door hun ouders worden opgehaald. De kinderen van de groepen 4 tot en met 8 gaan om 18.20 uur zelfstandig, met hun spullen, door de zijdeuren naar buiten. 
  • Vergeet u niet uw schalen op te halen in de klassen waar u de hapjes gebracht heeft!

En u als ouder?

De ouderraad gaat het schoolplein feestelijk aankleden en u bent daar van 17.00 uur tot 18.20 uur van harte welkom om een drankje te drinken. U kunt blijven als u uw kind en uw bijdrage aan het diner heeft gebracht, u kunt tussendoor naar huis gaan, u kunt pas tegen het einde komen: die keuze is aan u. 

 

 
  • Calendar icon 1 december 2016
  • Category icon