Home   Groep 3

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

Na de lockdown kunnen de kinderen genieten van sneeuwpret tijdens de gymles:

===

Na de kerstvakantie zien we de kinderen alleen nog via een beeldscherm op school. De school is gesloten vanwege de lockdown. Gelukkig kunnen de kinderen lekker aan de slag met de methoden en de opdrachten die ze van de juffen krijgen. En natuurlijk is het leuk om in de speeltuin rond te gaan!

===

Omdat het paleis toch wat koud was en erg vol met alle pieten, kwam Sinterklaas lekker slapen op De Driesprong. Heerlijk rustig, elke nacht in een andere klas. Natuurlijk zorgden de kinderen voor een heerlijk bed, een lekker ontbijt en prachtige tekeningen. Zo ook de kinderen van groep 3:

====

Op woensdag 30 september start de kinderboekenweek. Het thema is “En toen”.
Het doel van de kinderboekenweek is om meer aandacht aan het lezen te besteden. Door veel te lezen of voor te lezen wordt de woordenschat van kinderen vergroot.

In de klas hebben we gelezen in Vos en Haas, Het land van de Nijl. Samen met hen hebben we het Oude Egypte ontdekt en veel geleerd. Voor de tentoonstelling zijn er o.a. piramides en knuffel-mummies gemaakt. Omdat jullie niet in de school kunnen meegenieten, zijn hier wat foto’s geplaatst van onze afdeling in “het museum van toen”.

   

===

De kinderen krijgen 1 keer in de 2 weken muziekles van juf Janine, zo ook afgelopen maandag. Even een inkijkje in de les, regelmatig gebruiken zij instrumenten zoals hier de boomrackers. We genieten en maken ook na de les veel muziek 🎵

===

De eerste week zit erop:

U heeft vast al enthousiaste verhalen gehoord van uw kind over alle nieuwe dingen die het op school geleerd heeft. Iedere dag leert uw kind weer een beetje beter lezen en schrijven. Vandaag hebben we het eerste werkboek [start] mee naar huis genomen en deze kern afgesloten.In deze kern hebben we kennis gemaakt met de verschillende werkvormen en de mensen op het Puddingboomplein. Deze staan centraal in de verhalen van het komende jaar. Het was en wordt een feest.

====

Beste kinderen en ouders van de nieuwe groep 3,

Wij verheugen ons er op om jullie maandagochtend 31 augustus  te verwelkomen in groep 3. Het lokaal is bijna helemaal in orde en wij hebben er  veel zin in!

Samen gaan we er een mooi jaar van maken.

Tot ziens,

juf Diana & juf Agnes

Veilig Leren Lezen infobrief startkern

Hier vindt u specifieke groepsinformatie voor schooljaar 2020-2021.