Home   Groep 3

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

Hier vindt u onze groepsinformatie van dit schooljaar.

In maart gaan we naar de kinderboerderij om de jonge dieren te bekijken, lekker buiten te spelen en pret te maken.

===

14 februari 2022: Valentijnsdag

===

Eind januari / begin februari is Corona weer terug in de klas en wordt er weer veel online lesgegeven.

===

In januari wordt de laatste kern van VLL afgesloten en  dat betekent dat de kinderen alle letters kennen! Hoera! Dat vieren we met een echt letterfeest met een letterspeurtocht, maken een letterpet, doen pop-it lezen en natuurlijk kleuren we ook nog een woordenslinger. Helaas werkt het weer niet mee, maar dat mag de pret niet drukken.

===

Helaas slaat het corona virus na Sinterklaas toe in de klas en zitten de kinderen van groep 3 in quarantaine. Gelukkig kan het kerstontbijt en de kerstviering ruim een week later wel doorgaan. Ook hebben de kinderen tijd om op school fraaie knutsels te maken.

==

Komt Sinterklaas naar school? Er lopen 2 pieten rond, maar waar is Sinterklaas?

Nu, Sinterklaas zit heerlijk in zijn eigen werkkamer, coronaproof, en wij kunnen elkaar zien via het digibord.

===

Wat is het een gezellige tijd.

De kinderen werken hard en ze kunnen zelfs al Sinterklaas teksten lezen!!! Super knap!

We hebben verschillende werkjes gedaan. Een lees- en loopdictee met Sinterklaas woorden, pepernoten splitsen, Sint rijtjes lezen. Daarnaast zijn we lekker aan het dansen op “Sinterklaas wil dansen”

Met Hemel en Aarde hebben we het over ‘mooi’. Wat kan mooi zijn? Aansluitend hebben we elkaar complimenten gegeven met Kwink en wat worden we hier blij van!

==

In het kader van talentontwikkeling krijgen de kinderen dit jaar in blokken van 10 weken muzieklessen en lessen drama en handvaardigheid aangeboden, verzorgd door vakdocenten. Het eerste blok met muziekles is voor de herfstvakantie afgesloten en na de vakantie krijgen de kinderen op dinsdag theaterlessen.

==

We zijn druk bezig met cijfers splitsen. De juf had 20 opdrachten bedacht die de kinderen moesten gaan splitsen. Bijv 5 glazen, 4 staan omhoog en 1 naar beneden. Of 3 dennenappels vast aan een tak en 2 losse.

       

===

We hebben een herfstwandeling gedaan waarbij we op zoek zijn gegaan naar paddestoelen en kleine dieren:

===

01-10-2021: SCHOOLFEESTDAG

Wat een topfeest!
Eerst lekker oefenen met muziek, dans en aan het eind van de dag optreden voor papa, mama en opa’s en oma’s. Heerlijk!

===
Wat leren de kinderen toch veel in groep 3. Er is alweer een hoofdstuk van taal en rekenen afgesloten.
We zijn inmiddels gestart met het werken met een dagtaak. De kinderen kunnen nu, na de uitleg, zelf beslissen in welke volgorde ze aan hun taken werken. Dit lukt al best goed, knap hoor! De kinderen worden zo steeds zelfstandiger!

De knuffels hebben de dag van hun leven gehad in groep 3. Ze zijn allemaal voorgelezen door ‘hun baasje’! En wat gaat dat (voor)lezen al goed! Aan het einde van de ochtend mochten de knuffels ook nog met de kinderen meedansen.

===
Leesles met behulp van een raadsel?
Er bestaan veel verschillende soorten van, maar het ruikt niet altijd even lekker. Ra ra wat zou dat kunnen zijn?
In de klas zijn we druk bezig geweest om nieuwe woorden en letters te leren.
De oplossing van het raadsel is natuurlijk POEP. De kinderen vonden het wel erg vies, maar we weten nu wel hoe de oe van poep eruit ziet.
En we hebben natuurlijk een nieuw woord geleerd: VIS.

===

Wij werken deze periode aan de volgende doelen:

Naast het werken in onze werkboeken, oefenden we ook met rekenen en schrijven in spelvorm. We speelden spelletjes met getalkaartjes, zoals raden welk getal er weg is. Ook schreven we letters en cijfers in scheerschuim, dat was wat!
Ook was iedereen erg betrokken bij ‘het raadsel van de week’: De achterkant zie je nooit!
Hopelijk kunnen alle kinderen uitleggen dat het antwoord “de maan” is. En natuurlijk hebben we nog veel meer dingen geleerd over de maan!

===

2 september: Brandalarm – een oefening

Tijdens de gymles is het brandalarm afgegaan. Het was natuurlijk vals alarm, we gingen oefenen hoe we rustig naar buiten gaan en we hebben bij op de parkeerplaats van onze buren gewacht tot we weer naar binnen konden gaan. Voor sommige kinderen was het geluid wel hard en vonden het daardoor wel spannend.

===

De eerste dagen in groep 3 zitten er al weer op. En wat hebben we al veel gedaan en wat hebben we het gezellig met elkaar! Natuurlijk is het wennen om zoveel aan je tafel te moeten zitten en uit werkboekjes te werken. Maar met allerlei beweegopdrachten tussendoor, is het toch maar mooi gelukt!

De afgelopen dagen waren we natuurlijk druk met lezen, rekenen en schrijven. We leerden de letter ‘k’ schrijven en wat was dat een moeilijke letter! Maar gelukkig leerden we ook dat je soms dingen leert door veel te oefenen en het dus helemaal niet erg is als het niet meteen lukt!
We deden elke dag een samenwerkopdracht om elkaar beter te leren kennen. De kinderen probeerden met elkaar in een bepaalde vorm te gaan liggen en de anderen moesten raden welke vorm het was. Ook schreven we letters op elkaars rug en raadden we welke letter het was.
Op dinsdagmiddag hebben we muziekles van juf Janine.
Ze speelde op haar fagot (die net zo lang bleek te zijn als een lang kind uit de klas!) en speelden zelf ook op instrumentjes. Daarna was iedereen wel een beetje moe van al dat werken en muziek maken. Toen mocht er nog even lekker gespeeld worden met knexx, kralenplanken ed.


Ook hebben we het er met elkaar over gehad waarom we eigenlijk leren lezen en heeft iedereen bedacht wát hij of zij graag zou willen kunnen lezen. Hier heeft iedereen een mooie tekening van gemaakt!

===

Maandag 30 augustus:
We zijn weer begonnen. Vol spanning zochten de kinderen vanochtend hun plekje in de klas. We hebben samen gekeken wat er op onze tafel lag en waarvoor we het nodig hebben.

Vandaag hebben we de letter i geleerd. Natuurlijk kenden of herkenden al een groot aantal kinderen deze letter. Ook hebben we meteen de letter al schrijfletter leren schrijven.

Samen hebben gesproken over “een prettige groep”. De kinderen hebben al een goed recept voor een lekker “omgangssoepje” bedacht met elkaar. Uiteindelijk hebben de kinderen zichzelf als kok getekend en zullen de juffen hier een afspraken bord voor maken. De foto volgt later.

===

Beste kinderen en ouders van de nieuwe groep 3,

Wij verheugen ons er op om jullie maandagochtend 30 augustus  te verwelkomen in groep 3. Het lokaal is helemaal in orde en wij hebben er heel veel zin in! Jullie ook?

Hierbij een kleine impressie van onze klas …
https://www.magisto.com/int/albu…6?l=vsm&o=a&c=c

Maandag horen we graag jullie vakantie verhalen. Maar voor nu nog even genieten van het weekend!!

Tot ziens,

juf Iris & juf Annelien