Home   Groep 3

Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3!

Wij hebben samen met de kinderen schooljaar 2019-2020 op een gezellige manier afgesloten en nu genieten wij van de zomervakantie!

Graag willen wij alle ouders heel hartelijk bedanken voor al hun hulp afgelopen schooljaar!

Lieve groet,

Diana en Agnes

===

8 juni 2020: 

Alle kinderen mogen weer naar school en genieten van het vervolg van het monsterlijk mooie jaar in groep 3!

===

11 mei 2020:
Hoera, de kinderen mogen weer naar school, weliswaar in halve klassen en slechts 2 en een halve dag, maar toch! Heerlijk voor de kinderen, voor de ouders en ook voor ons als juffen!

===
Zondag 5 april is het Palmpasen, een feest waar wij op school met de kinderen altijd aandacht aan besteden.
De palmpaasstok is een mooie traditie: want
1. Je brengt een vroege paasgroet naar iemand die ziek of alleen is
2. Je vertelt het verhaal van de Goede Week ermee
3. Je geeft iets moois van jezelf weg aan een ander.
Maar hoe moet het dit jaar? Maak een mini palmpaasdoosje dat door de brievenbus kan. Het is gemaakt van een leeg luciferdoosje en daarin alle onderdelen in miniatuur.

Veel succes met maken en veel  plezier met geven!

===

Juf Agnes:
“Wat is het toch gek om in een lege klas bezig te zijn met met een groep kinderen die je niet ziet. Maar ik merk wel dat er enorm hard gewerkt wordt. Veel gezinnen hebben een goede structuur gevonden om productief te zijn. Gelukkig wordt er ook aan de ontspanningsopdrachten gewerkt….. Nou ja, ontspannen! Het is alsnog inspannend om met wc-rollen en een hindernisparcours bezig te zijn. Ik heb hele leuke foto’s gezien!”
(helaas kunnen we die niet op de website laten zien ivm AVG… 😐

===

Maart 2020:
Corona
de school is dicht
een lege klas
de juffen geven online les
mama is ook juf en papa staat thuis voor de klas

Moo – Classroom – tegel VLL – hangout via de 9 puntjes of toch maar die link – dagstructuur

Wat zijn wij trots op de kinderen en hun ouders!
De afgelopen weken hebben zij samen gewerkt aan de schoolopdrachten. De hele groep is enthousiast bezig geweest en het is fantastisch dat de kinderen op deze manier mooi kunnen blijven oefenen èn dat als we weer allemaal op school komen, we gewoon door kunnen gaan, zonder dat er achterstanden zijn opgelopen.

===

Wij wensen alle kinderen van groep 3 en hun ouders een prachtig 2020!

===

Op woensdag 27 november hebben we Pietenochtend gehad, … wat een gezelligheid!


Pietengym – Pepernoten maken – Verlanglijstje maken – Schoentje vouwen – Sjoelen – Kleurplaat inkleuren
De kinderen zijn erg druk geweest met alle werkzaamheden die een pietje moet doen!

===

Oktober:

Wat kunnen de kinderen al veel lezen!
We oefenen vaak in de klas en nu gaan we ook op de vrijdagochtend groepjeslezen met behulp van lees(groot)ouders

Na de herfstvakantie zijn we begonnen met kern 3 van Veilig Leren Lezen: Hoe voel jij je?  Het thema van deze kern gaat over ziek zijn en weer beter worden.
Dit keer vertelt opa aan Kim het verhaal over een keizer die voor elk pijntje of vlekje een dokter laat komen; hij heeft dan ook duizend dokters. De kinderen leren onder andere de betekenis van woorden rond ziek zijn, je lijf en gevoelens.
Verder leren zij de volgende nieuwe letters: d, oe, z, ij, h.
Kinderen verwisselen soms de d met de b en daarvoor hebben we ze een ezelsbruggetje geleerd in de vorm van een gebaar: eerst het been (stokje) dan de bal (rondje). Bij de d zit het bolletje aan de andere kant. Hiervoor leren we geen apart gebaar aan.
De kinderen oefenen het lezen en maken van woordjes die bestaan uit één lettergreep met die letters die ze kennen, zoals kaas, eet en nee.
Het kunnen lezen en maken van woorden als spaak en kaart zijn nog geen doel, maar de kinderen krijgen wel de gelegenheid om aan deze woorden te ‘snuffelen’ en te proberen of ze deze woorden kunnen lezen en maken.
De kinderen die werken met zon-materialen leren de volgende woordtypen lezen: eenlettergrepige woorden die beginnen met ‘sch’, zoals: schoen, schuilt;
eenlettergrepige woorden die eindigen op ‘ng’: ring, slang;
eenlettergrepige woorden die eindigen op ‘nk’: bank, klank;
eenlettergrepige woorden die eindigen op ‘d’: koud, hard;
eenlettergrepige woorden die eindigen op ‘b’: web, krab;
eenlettergrepige woorden met een lettercluster vooraan én achteraan: dwerg, klant, blond.

Als u thuis leest met uw kind, beloon dan het oefenen! We oefenen in de klas dagelijks met het boekje Veilig & vlot. Thuis kunt u oefenen met de lees-mapjes en de woordkaartjes of misschien wel met de leestas.

Ook voor lezen geldt: oefening baart kunst!

===

Op woensdag 25 september hebben de kinderen in de speelzaal naar de voorstelling “Letterreis” van Figurentheater Ennadien gekeken.

De voorstelling is geïnspireerd op het boekje “Het Letterwinkeltje”. In het letterwinkeltje van ‘oma’ zijn heel veel letters te koop. Helaas moet de winkel van oma sluiten omdat alle letters door de koningin worden opgekocht. Maar van het geld gaat oma op reis en dan vindt ze ook letters die anders zijn dan onze letters, zoals Chinese en Arabische letters!

Terwijl oma op reis is beleven haar muizen ‘Mona’ en ‘Toetje’ thuis spannende momenten met de buurpoes die achter hen aan zit. Ze besluiten daarom nieuwe letters te gaan maken, zodat oma hopelijk weer terugkomt naar haar winkel. Als oma dan inderdaad weer terug komt van haar reis, keert de rust gelukkig weer terug en kan de letterwinkel weer open!

Alle kinderen hebben genoten van deze leerzame, grappige en soms spannende voorstelling!

===

Hallo ouders van de nieuwe groep 3,

Wij verheugen ons er op om jullie maandagochtend met de kinderen te verwelkomen in groep 3. Het lokaal is weer helemaal in orde en wij hebben er “monsterlijk” veel zin in!

Vanaf 10 september gaan de kinderen op de dinsdag gymmen. Willen jullie er voor zorgen dat ze stevige gymschoenen hebben met een harde zool (geen balletschoenen) die goed passen?

Samen gaan we er een “monsterlijk” mooi jaar van maken.

Tot ziens,

juf Diana & juf Agnes

 

Veilig Leren Lezen infobrief startkern