Home   Groep Krullevaar

Groep Krullevaar

Welkom op de pagina van groep Krullevaar.

Na de meivakantie zijn we gestart met het thema “Mijn lichaam”

Daarbij hebben we de lengte van de kinderen met elkaar vergeleken. Soms was het verschil minimaal, maar het lukte ons samen dit dilemma op te lossen door telkens de kleuters met hun ruggen tegen elkaar aan te laten staan. Dat was handig! Zo konden we een rijtje van klein naar groot maken.
Eén van onze kleinste kleuters is vervolgens op een groot vel papier gaan liggen, zodat we zijn lichaam konden omtrekken. Samen hebben we van boven naar beneden alle lichaamsdelen benoemd en opgeschreven.

           

Wat weten ze al veel hè 😉

Meten is weten! Vorige week hebben we al onze lengtes met elkaar vergeleken. Vandaag leerden we dat je ook dingen kan opmeten met een meetlint! Zo kan je ook lengtes met elkaar vergelijken. Tijdens de werkles hebben alle oudste (en zelfs een paar jongste) kleuters verschillende onderdelen van hun lichaam bij elkaar gemeten en het getal opgeschreven. Wat was dat leuk om te doen!

===

Rond Pasen zijn we druk bezig geweest met klei.
We hebben een kip gemaakt. Over de kip zijn we ook meer te weten gekomen. We weten nu dat kippen met rode lelletjes bruine eieren leggen, en kippen met witte lelletjes witte eieren. Natuurlijk hebben we ook geoefend met de letters van “kip”.

Met de lente in aantocht leren we liedjes over de lente.

Met Kwink, onze methode voor sociale emotionele ontwikkeling, zijn we de afgelopen weken bezig geweest met “kan ik je helpen?”, maar ook met “ik weet wat ik wil leren”.

Daarnaast hebben we gepraat over Palmpasen en hebben we naar een verhaal geluisterd en de palmpaasstok besproken.

Misschien hebben de ouders zich af gevraagd, waarom de kinderen een doppinda hebben meegekregen….
Het is de bedoeling dat deze thuis in een potje met aarde wordt gestopt.
De juffen hopen dat veel foto’s in Parro komen over hoe het plantje groeit… Dan kunnen wij er met de gehele klas naar kijken!

(Of was dit nu een 1 april grap?!)

===

Na de lockdown genieten we met z’n allen weer volop op school. We hebben zelfs weer Carnaval op school gevierd! Wat was het leuk en gezellig om iedereen verkleed in de klas te zien. 

===

Door de lockdown kunnen de kinderen na de kerstvakantie helaas niet naar school, maar de juffen geven online allerlei leuke opdrachten aan de kinderen: 

Wat rijmt? De kinderen kunnen in huis allerlei voorwerpen zoeken die op elkaar rijmen, zoals koek en boek. Wil je voorlezen?

===

Wat is december toch een heerlijke maand!

Vol verwachting klopt ons hart…. De schoenen zijn gezet, tekeningen gemaakt voor Sinterklaas, liedjes gezongen, het bed voor Sinterklaas klaargezet, spulletjes in de badkamer gezet en de ontbijttafel gedekt, want…. Vanavond komt Sinterklaas in onze klas logeren!!!

===

Wij hebben genoten van de herfstvakantie en zijn nu begonnen aan het tweede deel van dit schooljaar. Het thema van Onderbouwd is, hoe kan het ook anders, Herfst 🍃🍂🌿🍁.
Tante Truus gaat werken met herfstbladeren (verschillen zien in vorm en kleur) en Mien de meetmuis gaat kastanjes, beukennootjes, en eikels wegen die de kinderen in de herfstvakantie hebben verzameld.

Samen met muziekjuf Jeanine hebben we muziek bedacht bij wind 💨, regen 🌧️ en onweer⚡,…. maar ook bij bladeren 🍂, takken 🌿, en boomstammen🌳 Het was een mooi orkest zo bij elkaar !

De ridders zijn inmiddels vertrokken… Na de herfstvakantie gaan we starten met het thema Herfst

Oktober:

Na het thema “Dieren” zijn we gestart met het thema “Ridders en kastelen”.
Kinderen mogen leuke verkleedkleren, boeken, of ander speelgoed (wat past bij dit thema) mee naar school nemen.
Verder zijn we weer creatief geweest… We hebben glas in lood ramen gemaakt, net als in een echt kasteel, en vuurspuwende draken.

Ook zijn er mooie schilden zelf ontworpen en geschilderd. We hebben ook getoverd met woorden… Zo kun je 2 losse woorden (regen en boog) ook aan elkaar toveren en er een dubbelwoord van maken (regenboog). En deze klas weet nog veel meer dubbelwoorden met regen te toveren (regenbui; regenwolk; regenjas; regenpak). Natuurlijk is ook tante Truus weer op bezoek geweest. Die was wel een beetje raar hoor, want ze was haar bril kwijt en die had ze toch echt nodig om alle verschillen goed te kunnen zien.

Gelukkig kreeg ze hulp van al deze slimme kinderen…

===
In oktober beginnen we met het thema Dieren. Alle kinderen mogen een dierenknuffel, beeldje, tekening of foto van een dier meenemen. Deze dieren blijven een poosje logeren in de klas.

Middels de methode Onderbouwd maken we kennis met de rekenflat, waar o.a. Fred de bever in woont. Met Fred hebben we het gehad over richtingen en hebben we bouwsels nagebouwd in het klein en in het groot. Ook de Villa letterflat hebben we gezien waar o.a. Wim de woordspin en Mollie de mol in wonen.
Met Wim hebben we geoefend met dubbelwoorden (ijs-beer, panda-beer etc.) en het omschrijven van dieren (het heeft geen poten en het leeft op het land etc.).
Met Mollie hebben we onderzocht uit hoeveel klankgroepen een woord als o-li-fant bestaat. Verder hebben we weer lekker geknutseld met juf Samantha, er zijn mooie Dikkie Diks gevouwen en geplakt. En inmiddels kent bijna iedereen het liedje en dansje van de tijdmachine 😊

September:

Deze eerste week werken wij in de klas rondom het thema “jij hoort erbij”. De nadruk ligt hierbij op kennismaken met elkaar en natuurlijk bijen. We hebben diverse kennismakingsactiviteiten in de kring gedaan. De kinderen hebben veel geleerd over bijen. Wist u dat een bij 5 ogen heeft, maar toch slecht ziet?! En dat bijen doof zijn?! De kinderen hebben geleerd dat een mannetjesbij een dar heet en een vrouwtjesbij een werkster. De koningin is de grootste van het hele bijenvolk. De kinderen hebben bijen getekend, geschilderd en geknutseld.

===
Beste ouders en kinderen van groep Krullevaar,

De klas staat klaar, de juffen hebben er veel zin in, alleen missen we nog de kinderen om er een fantastisch schooljaar van te gaan maken! We hopen jullie maandag allemaal in de klas te mogen verwelkomen!

Tot maandag 31 augustus!

Groetjes van juf Evelien en juf Annelien

Kr startafbeelding

Hier vindt u groepsspecifieke informatie voor schooljaar 2020-2021.

Hier vindt u algemene informatie over het reilen en zeilen in de kleutergroepen.