Home   Groep 5

Groep 5

     Welkom op de pagina van groep 5!

Hier vindt u alle belangrijke groepsinformatie van dit schooljaar. 

===

We hebben een heel gezellige, leerzame herfstwandeling gemaakt onder begeleiding van het IVN. Eén van de begeleiders was onze eigen juf Diana.

===

Met Wereld Oriëntatie zijn we bezig met het thema “Ik hou van Holland”. Daar hebben we de creatief opdrachten bij aangepast: we leren wat over beroemde Hollandse schilders. We hebben Johannes Vermeer met “Het meisje met de parel” besproken en ook de ontwikkeling van Piet Mondriaan, van tekenaar tot zijn Victory Boogie Woogie. Hierbij wat foto’s van de producten van de kinderen en van het maakproces.

===

Wilt u een kijkje willen nemen in groep 5 en de sfeer proeven, bekijkt u  dan dit filmpje! https://youtu.be/k9P88tfwr10

===

30 augustus 2021

“Schooljaar 21-22 is begonnen, de kinderen hebben hun eerste stappen in groep 5 gezet! Wat was het gezellig om (bijna) iedereen weer op school te zien. Op deze eerste schooldag waren zowel de meester als de juf aanwezig. De kinderen konden even wennen aan hun nieuwe plek én het stil zitten op je stoel, best lastig na 6 weken vakantie, maar dat ging goed, en uiteraard hebben we ook regelmatig spelletjes gedaan waarbij er wel even gelopen kon worden. Daarnaast was er het kennismaken met de nieuwe methodes, Staal voor taal en spelling, en het meest bijzondere van groep 5: Wereldoriëntatie met Blink. Heel veel leuke nieuwe uitdagingen!
Morgen komt juf Janine om de muziekles te verzorgen, donderdag is de eerste gymles, in de zaal, dus wilt u zorgen voor een goede gymtas en passende gymschoenen… op de één of andere manier krimpen die schoenen vaak in de zomervakantie 😉

Wij hebben er na deze eerste dag heel veel zin, en we wensen iedereen een heel mooi schooljaar.”,

aldus meester Wesley en juf Renata

===

Hallo allemaal,

Na een heerlijke vakantie kijken wij ernaar uit om jullie te zien en te leren kennen.

Een ander lokaal, dit jaar een meester en een juf voor de klas, nu ook op vrijdagmiddag naar school…… allemaal anders dan vorig jaar. 

Maar……. ook heel leuk om je vertrouwde klasgenootjes weer te zien, frisse nieuwe spulletjes in je laatje te hebben en nieuwe vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur + techniek te krijgen.

Uiteraard gaan we ook uitstapjes maken en werken we, soms schoolbreed, aan projecten.

Wij hebben veel zin om aan de slag te gaan en er samen met jullie een super leuk schooljaar van te maken!

Groetjes,

Meester Wesley en juf Renata

Meester Wesley staat voor de klas op maandag en dinsdag. Juf Renata begeleidt de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag.