Home   Groep 5

Groep 5

     Welkom op de pagina van groep 5!

De tijd vliegt en voor we het weten is het zomervakantie. Wij hebben genoten van de laatste weken van dit schooljaar, alles en iedereen weer op school, bijna weer zoals het was.

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie en kijken uit naar het nieuwe schooljaar.

Hartelijke groet,

Renata en Wesley

===

15 mei 2020:

De eerste week “weer-naar-school” zit erop! Wat hebben wij genoten van het weerzien met de kinderen, en het weerzien van de kinderen onderling! Het werken is nog wat onwennig, niet meer zomaar op kunnen staan, luisteren naar de uitleg van de meester of de juf, maar ook lekker verstoppertje spelen en rondjes rijden met de kleutersteppen en karren. Op de foto’s ziet u de kunstwerken die de kinderen gemaakt hebben. De verhalen erachter zijn prachtig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

===

Maart 2020:

En dan is plotseling de school dicht en krijg je les via de computer van je juf en meester. Niks elke ochtend op de fiets of lopen naar school, maar gewoon thuis aan de keukentafel aan je schoolwerk.


Een lege klas op dinsdagochtend

Op school begint de juf begint elke dag met een gedichtje en dat blijft ze doen, ook als ze les geeft via de computer.

In het begin is wat spannend, zo lesgeven via een beeldscherm:
Wat een bijzondere ervaring vanmorgen via Google Meet elkaar te “ontmoeten”. Spannend, en zinvol om ook dit medium te verkennen.

Gelukkig vinden zowel de kinderen als de leerkrachten van groep 5 hun draai in deze nieuwe situatie. De kinderen werken hard en sturen foto’s van hun schoolwerk,
    
de juf en meester doen hun uiterste best om alle vragen goed te beantwoorden en de problemen op te lossen.

En dan is het vrijdag,
zit de thuiswerkschoolweek
(leuk woord voor galgje)
erop
en is het tijd voor het

 

 

 

 

 

===

 

Dank u Sinterklaasje!

Wat een prachtige surprises zijn er gemaakt, wij hebben genoten van een gezellig Sinterklaasfeest.

Sinterklaas is in het land en wat ziet hij nu als hij ’s avonds op zijn paard door de straten rijdt?

===

De kinderen zijn hard aan het werk in de klas en uitjes zijn er helaas even niet in het verschiet. Maar gelukkig kunnen de kinderen al hun creativiteit kwijt tijdens de handvaardigheidsles:

Zij hebben hun eigen inpakpapier ontworpen: een groep versierde het papier met uit tijdschriften gescheurde vormpjes (rondjes/vierkantjes/driehoekjes), een andere groep maakte zelf stempels en bedrukte daarmee het papier.

===

Op woensdag 9 oktober zijn we naar een boerderij geweest en daar hebben we veel geleerd over koeien, het melken en wat er allemaal gemaakt wordt van de melk van de koe. Een gezellige en leerzame ochtend!

===

In oktober praten we tijdens de geschiedenislessen over de prehistorie.
Bij creatief passen de opdrachten: de kinderen maken rotstekeningen, kleien hun eigen drinkbeker en maken van speksteen hun eigen sieraad.

====

Hallo allemaal,

Na een heerlijke zonnige vakantie kijken wij ernaar uit om jullie te zien en te leren kennen.

Een ander lokaal, nieuwe meester en een beetje bekende juf, nu ook op vrijdagmiddag naar school…… allemaal anders dan vorig jaar. 

Maar……. ook heel leuk om je vertrouwde klasgenootjes weer te zien, frisse nieuwe spulletjes in je laatje te hebben en nieuwe vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur+techniek te krijgen.

Uiteraard gaan we ook uitstapjes maken en werken we, soms schoolbreed, aan projecten.

Wij hebben veel zin om aan de slag te gaan en er samen met jullie een super leuk schooljaar van te maken!

Groetjes,

Meester Wesley en juf Renata

Meester Wesley staat voor de klas op maandag, woensdag en vrijdag. Juf Renata begeleidt de kinderen op dinsdag, woensdag en donderdag.