Home   Groep 5

Groep 5

     Welkom op de pagina van groep 5!

December, wat een gezellige tijd


en wat een fraaie surprises!

De kinderen zijn heerlijk vol van het Sinterklaasfeest. Lekker kleuren en zingen en luisteren naar het Sinterklaasverhaal “Sinterklaas en de struikrovers” zorgen voor de nodige ontspanning. Sinterklaas komt ook een nachtje bij ons in groep 5 slapen en dan mogen de kinderen hun schoen zetten. Zijn sloffen en een kussentje en een dekentje liggen al klaar in de klas.

Uiteraard wordt er ook nog hard gewerkt. Zo leren de kinderen hoe je van een tekst een mindmap maakt. Best moeilijk, maar samen kwamen we tot mooie resultaten. Afgelopen weken hebben de kinderen zich kunnen voorbereiden op het dictee door te werken aan hun periodetaak. Concreet betekende dit dat we slechts kort instructie gaven en de kinderen zelf konden kiezen hoe ze wilden oefenen, met Loco, ijsstokjes, het werkboek of de computer. Met een keurig resultaat: de meeste kinderen beheersen de aangeboden categorieën, foutjes zitten vooral in ‘overige fouten’. Veel blijven oefenen én veel lezen dus!

Dinsdag 8 december is er weer een boekbespreking, waarin we praten over het boek dat de kinderen de afgelopen weken thuis hebben gelezen. En tot slot: dinsdag is de toets van aardrijkskunde. Veel plezier met het samen doorlezen van en praten over het leerblad.

===

De eerste week na de herfstvakantie zit er weer op.

De kinderen zijn enthousiast begonnen aan het tweede deel van het schooljaar, waarin wij het accent nog meer op differentiatie willen leggen, en op het daltondoel Vrijheid en Verantwoordelijkheid. Daarbij zijn we nu bezig met: “Ik kleur het gemaakte werk af op mijn weektaakformulier en kan zo zien welk werk er nog gedaan moet worden”. We zien dat de kinderen daar steeds bedrevener in worden. Leuk.

In de muziekles van juf Janine hebben de kinderen een ritme leren klappen.
Verder hebben we de eerste boekbespreking gehad, waarbij we geleerd hebben welke genres (soorten boeken) er zijn. En uiteraard heeft iedereen een stukje voorgelezen aan een maatje.

Op de foto’s de resultaten van de creatief opdracht: zoek in deze zwart-wit paddenstoel naar lijnen en vormen en geef die een mooie kleur met wasco. Heel verrassend wat kinderen dan zien.
 

===

En zo is het herfstvakantie, de eerste 7 weken van het schooljaar zijn achter de rug.
Een periode van kennismaken en je plekje zoeken. Wij hebben de gezelligheid ervaren en met behulp van Kwink hebben we samen gewerkt aan de basis van een veilige groep. Wij hebben zin in de volgende herfst/winter periode.

===

De kinderen hebben allerlei proefjes op het schoolplein gedaan. Ze hebben insecten en hun leefomgeving bestudeerd, temperatuur en licht gemeten, vogels gezocht met de verrekijker. Daarbij hebben ze vooral geleerd hoe je goed een stappenplan volgt!

De komende week zijn we bezig met de Kinderboekenweek. Wij werken rondom het boek “Kasteel in zicht”.

===

Hallo allemaal,

Na een heerlijke zonnige vakantie kijken wij ernaar uit om jullie te zien en te leren kennen.

Een ander lokaal, nieuwe meester en een beetje bekende juf, nu ook op vrijdagmiddag naar school…… allemaal anders dan vorig jaar. 

Maar……. ook heel leuk om je vertrouwde klasgenootjes weer te zien, frisse nieuwe spulletjes in je laatje te hebben en nieuwe vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur+techniek te krijgen.

Uiteraard gaan we ook uitstapjes maken en werken we, soms schoolbreed, aan projecten.

Wij hebben veel zin om aan de slag te gaan en er samen met jullie een super leuk schooljaar van te maken!

Groetjes,

Meester Wesley en juf Renata

Meester Wesley staat voor de klas op maandag en dinsdag. Juf Renata begeleidt de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag.

Hier vindt u groepsspecifieke informatie voor schooljaar 2020-2021.