Home   Groep 5

Groep 5

     Welkom op de pagina van groep 5!

Hier vindt u alle belangrijke groepsinformatie van dit schooljaar. 

25 maart 2022:

We gaan naar de kinderboerderij, waar de kinderen leren over verschillende kringlopen op de boerderij,  ze kunnen luisteren naar onze hartslag, dieren mogen aaien en al lammetjes kunnen zien. We hebben genoten van het lekkere weer en natuurlijk van het ook even heerlijk kunnen spelen.

===

25 februari 2022:

De winterperiode hebben we vandaag afgesloten met een gezellig carnavalsfeest: elkaars kleding bewonderd, polonaise gelopen, een Carnavals Kahoot quiz gespeeld, een werkboekje gemaakt en liedjes gezongen en geluisterd. En ’s middags de Grote Meester Marcel/Mario carnavalsbingo, in de hal beneden met groep 5-6-7-8. Echt een feestje!
===

Begin februari:

Wat hebben we weer een leuke week achter de rug. De kinderen waren tevreden met hun rapporten en laten zien dat ze met onze tips aan de slag zijn gegaan.

In de boekbespreking hebben de kinderen hun eigen boek aangeprezen en mochten ze om de beurt voorlezen aan een groepje kinderen.

Hieronder ziet u de resultaten van onze creatief les: de kinderen hebben mutsen gemaakt, de basis van karton en daarna met lapjes stof afgemaakt.
  
Goedgemutst zijn we het weekend ingewaaid!

===

Op vrijdag 17 december hebben wij dit bijzondere jaar op een bijzondere manier afgesloten met een kerstfeest in de klas en thuis. Omdat het corona virus ook op De Driesprong heeft toegeslagen, is de klas een aantal dagen in quarantaine geweest en mogen we op de laatste schooldag kerstfeest vieren.

In de klas hebben we een gezamenlijk ontbijt met de kinderen die uit quarantaine mogen en de kinderen die thuis zitten, sluiten via de computer aan. Na het ontbijt kijken we naar de film van de Kerstviering van onze school.

Zo hebben wij er toch een gezellig moment van gemaakt!

Wij wensen iedereen een heel ontspannen vakantie, fijne feestdagen en een heel mooi 2022.

===

Langzaam maar zeker komt de klas in de Sinterklaassfeer:
de kinderen maken kleurplaten, we hebben een Sinterklaasrekenboekje,
wij lezen Sinterklaasverhalen en gedichtjes voor, de kinderen zingen en dansen mee op de Sinterklaasmedley, af en toe kijken we naar het Sinterklaasjournaal.
We doen met de hele bovenbouw (wel in onze eigen klas) een Sinterklaascircuit en de kinderen mogen in pietenkleren komen voor de Pietengymles: goed samenwerken en overleggen en samen plezier maken!

===

We hebben een heel gezellige, leerzame herfstwandeling gemaakt onder begeleiding van het IVN. Eén van de begeleiders was onze eigen juf Diana.

===

Met Wereld Oriëntatie zijn we bezig met het thema “Ik hou van Holland”. Daar hebben we de creatief opdrachten bij aangepast: we leren wat over beroemde Hollandse schilders. We hebben Johannes Vermeer met “Het meisje met de parel” besproken en ook de ontwikkeling van Piet Mondriaan, van tekenaar tot zijn Victory Boogie Woogie. Hierbij wat foto’s van de producten van de kinderen en van het maakproces.

===

Wilt u een kijkje willen nemen in groep 5 en de sfeer proeven, bekijkt u  dan dit filmpje! https://youtu.be/k9P88tfwr10

===

30 augustus 2021

“Schooljaar 21-22 is begonnen, de kinderen hebben hun eerste stappen in groep 5 gezet! Wat was het gezellig om (bijna) iedereen weer op school te zien. Op deze eerste schooldag waren zowel de meester als de juf aanwezig. De kinderen konden even wennen aan hun nieuwe plek én het stil zitten op je stoel, best lastig na 6 weken vakantie, maar dat ging goed, en uiteraard hebben we ook regelmatig spelletjes gedaan waarbij er wel even gelopen kon worden. Daarnaast was er het kennismaken met de nieuwe methodes, Staal voor taal en spelling, en het meest bijzondere van groep 5: Wereldoriëntatie met Blink. Heel veel leuke nieuwe uitdagingen!
Morgen komt juf Janine om de muziekles te verzorgen, donderdag is de eerste gymles, in de zaal, dus wilt u zorgen voor een goede gymtas en passende gymschoenen… op de één of andere manier krimpen die schoenen vaak in de zomervakantie 😉

Wij hebben er na deze eerste dag heel veel zin, en we wensen iedereen een heel mooi schooljaar.”,

aldus meester Wesley en juf Renata

===

Hallo allemaal,

Na een heerlijke vakantie kijken wij ernaar uit om jullie te zien en te leren kennen.

Een ander lokaal, dit jaar een meester en een juf voor de klas, nu ook op vrijdagmiddag naar school…… allemaal anders dan vorig jaar. 

Maar……. ook heel leuk om je vertrouwde klasgenootjes weer te zien, frisse nieuwe spulletjes in je laatje te hebben en nieuwe vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en natuur + techniek te krijgen.

Uiteraard gaan we ook uitstapjes maken en werken we, soms schoolbreed, aan projecten.

Wij hebben veel zin om aan de slag te gaan en er samen met jullie een super leuk schooljaar van te maken!

Groetjes,

Meester Wesley en juf Renata

Meester Wesley staat voor de klas op maandag en dinsdag. Juf Renata begeleidt de kinderen op woensdag, donderdag en vrijdag.