Home   Groep 6

Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6!

Wij hebben dit schooljaar afgesloten met een leuke laatste week, waarin wij verjaardagen hebben gevierd, opgeruimd, gepoetst en geboend en natuurlijk ook genoten hebben van een heerlijke high tea. Nu kan een ieder genieten van 6 weken even geen school en tijd voor andere zaken. Ik wens iedereen veel plezier en wie weet, tot ziens!

Juf Verena

===

maandag 11 mei 2020, bericht via Parro, onze communicatieapp:

Beste ouders,

Yes! Vanaf vandaag mogen we weer naar school! Ik kijk er erg naar uit om iedereen weer te zien. De kinderen in groep A mogen vandaag naar school en de kinderen in groep B zie ik morgen.
In Classroom staan de instructiefilmpjes voor het thuiswerk.  Op woensdagochtend een gezamenlijke meet?? Ik heb er zin in.

Juf Verena

===

Zondag 15 maart: De Nederlandse overheid besluit dat alle scholen vanaf maandag 16 maart dichtblijven om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Dat de scholen dicht zijn, wil niet zeggen dat de kinderen geen les krijgen. De juf geeft nu lessen via de computer en de kinderen werken enorm hard aan hun (digitale) schoolwerk.

Elke dag hebben de kinderen contact met hun juf via de “hangout”.

En dat de juf enorm trots is op de kinderen, dat spreekt voor zich!!!

====

Vanaf 30 januari heeft groep 6 een coole doos voor alle skateboards! De bak is gemaakt door twee handige meiden. De skateboards hoeven nu niet meer op de gang rond te slingeren, maar liggen veilig in de doos.

 

====

 

Oooo, kom er eens kijken, ….

             wat een prachtige surprises!

Dank u wel Sinterklaas.

====

Groep 6 is in de derde week van november druk geweest met het thema ‘complimenten’. Zo hebben we het o.a. gehad over hoe je een goed compliment kan geven. Met elkaar hebben we een mooie complimentenmuur gemaakt.
Ook zijn we begonnen met de complimentenbox, waarbij ieder kind elke week een compliment opschrijft voor een ander en in de box stopt. Elke maandag openen we de box en ontvangen alle kinderen een mooi compliment!

====

In november werken de kinderen aan een wel heel speciaal natuurproject:
Ze hebben allemaal een plastic boterhamzakje meegekregen. Het is de bedoeling dat de kinderen een schimmel in dat zakje gaan kweken. Om dit te kunnen doen hebben zij een werkblad van natuur mee naar huis gekregen. Allereerst kiezen de kinderen wat ze in het zakje doen, zoals een stukje brood of natte bladeren. Daarnaast kunnen de kinderen kiezen onder welke omstandigheden ze de schimmel willen kweken, denk aan: licht, donker, warm, koud. Zodra alle benodigdheden in het zakje zitten, mogen ze het zakje sluiten en op de juiste plek neerleggen. Op het werkblad kunnen ze dan een klein dagboek bijhouden over het ontwikkelen/veranderen van de schimmel. Het is de bedoeling dat de kinderen op maandag 18 november het zakje weer mee naar school nemen, zodat we het kunnen bespreken.

Wij zijn benieuwd naar de schimmels!

====

Op 11 oktober zijn de kinderen naar de boerderij van de familie Kuijer geweest. Daar hebben ze een echte melkrobot gezien en geleerd hoe ze zelf een koe kunnen melken. Ook zijn de koeien en kalfjes gevoerd en geaaid. Het was een leuke en leerzame ochtend!
  

====

De komende periode zal groep 6 werken aan de volgende doelen:

Taal:

 1. Ik kan verschillende woordsoorten (lidwoord, bijvoeglijk nw, zelfst. nw, werkwoord en voorzetsel) benoemen in de zin. 
 2. Ik kande stam van een werkwoord benoemen.
 3. Ik kan de persoonsvorm vinden in een zin.
 4. Ik kan leestekens gebruiken en benoemen (punt, komma, vraagteken, uitroepteken en dubbele punt).

Spelling: 

 1. Ik kan de woorden met –ng en nkgoed schrijven.
 2. Ik kan woordenmet –cht en –ch goed schrijven.
 3. Ik kan woorden met ei en ij goed schrijven.

Rekenen:

 1. Ik kan de getallen tot 10.000 uitspreken en noteren.

 2. Ik kan kolomsgewijst optellen.
 3. Ik kan meten met mm, cm, dm, m, km.
 4. Ik kan deelsommen met rest maken.
 5. Ik kan schattend rekenen.
 6. Ik kan getallen tot 10.000 op de getallenlijn benoemen.
 7. Ik kan oppervlakte berekenen en weet wat een cm2 is.
 8. Ik kan buurgetallen tot 10.000 benoemen.
 9. Ik kan geldbedragen tot 10 euro optellen en aanvullen.
 10. Ik kan digitaal en analoog klokkijken.