Home   Groep 6

Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6!

Op 21 mei hebben we de les van ANWB Streetwise gehad. We hebben geleerd over de remweg van een auto en welke factoren daar invloed op hebben. De kinderen vonden het erg leuk, en mochten zelfs zelf remmen!

===

Om na een periode van thuisonderwijs de dynamiek in de groep te optimaliseren, krijgen de kinderen een training Rots en Water.
De kinderen leren om in je focus te komen door te gronden. Dit doen we door met onze voeten op heupbreedten te gaan staan, knieën van het slot, de buikspieren aan te spannen en te focussen op één punt. Verder hebben de trainsters laten zien wat het verschil is tussen Rots en Water en dat het belangrijk is om een balans daarin te vinden.
Aan het begin van de les hebben we onze hartslag omhoog gebracht met een tikspel, waarna we weer in onze focus kwamen door te gronden, centreren en focussen. Tijdens het tikspel hebben de leerlingen ook geleerd om ‘nee’ te zeggen. Dit doe je door duidelijk nee uit te spreken en diegene aan te kijken. We hebben in tweetallen een oefening gedaan waarbij je elkaar weg probeert te duwen, door middel van focus en ademhaling.
In tweetallen hebben we geleerd dat je op elkaar kunt leunen.
Eem aantal kinderen kon al goed aangeven of zij te rotsig, te waterig of juist in balans zijn. Door middel van fysieke oefeningen zijn de kinderen bezig geweest met hun ademhaling, anderen beschermen en te gronden.

===

Gelukkig mogen de kinderen na 5 weken thuisonderwijs weer naar school!
In de eerste week is het weer even wennen in de klas, maar al snel zit iedereen weer in het ritme van leren, taakwerk maken, boekenkring en af en toe een toets maken. De boekenkring wordt afgesloten met de volgende opdracht:
Maak een reclameposter voor je boek.
   

We vieren  in de klas een klein carnavalsfeestje:

===

In het nieuwe jaar zijn we weer begonnen met online onderwijs. Naast het “gewone” schoolwerk, zijn de kinderen ook druk met andere opdrachten, zoals deze kaligramopdracht:

===

December staat in het teken van Sinterklaas en Kerst.

Hierbij de kerstwensen van de kinderen:

===

Na de herfstvakantie hebben we een gezellige week gehad. Maandag hadden we een muziekles van juf Janine, waarbij we het nummer van de Kinderboekenweek hebben geoefend met zang, dans en boomWhackers. We de week afgesloten met het maken van spinnenwebben met een kastanje, wol en satéstokjes.

===

De eerste weken zitten erop en we beginnen al aardig aan elkaar te wennen. Veel is er nieuw dit schooljaar, zoals met de groep op de fiets naar gym. Fijn dat ouders willen meefietsen.

Ook hebben we al noodgedwongen via Google Meet lesgegeven en elkaar in de  virtuele Classroom gesproken. Toch wel fijn in deze rare Corona tijd!

Hier vindt u de groepsspecifieke informatie voor schooljaar 2020-2021