Home   Groep 7

Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7

Hier vindt u alle belangrijke groepsinformatie dit schooljaar.

In maart hebben de kinderen meegedaan aan het theoretisch verkeersexamen en alle kinderen zijn geslaagd! Daar zijn we natuurlijk super trots op.

Verder zijn ze creatief aan de slag gegaan met warme en koude kleuren in combinatie met Pasen:

===

In februari is iedereen weer op school, wat een gezelligheid, helemaal met Carnaval. De dag wordt afgesloten met een chaotische bingo.

Voor taal is de klas druk aan de slag gegaan met het maken van een schoolkrant. Er zijn groepjes gemaakt en elk groepje heeft gekeken naar actuele onderwerpen, foto’s gemaakt en artikelen geschreven. Hier vindt u de krant van groep 7.

===

In groep 7 beginnen het jaar met thuisonderwijs, door de vele zieken in de klas en daarna door een zieke leerkracht. Gelukkig mogen de kinderen al snel weer naar school.

===

Het eerste deel van het schooljaar zit er op. De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken maar zijn nu echt toe aan vakantie.
We zijn dit jaar gestart in groep 7 met nieuwe vakken als Engels en Staal.
Zijn aan de slag gegaan met een nieuwe indeling in de groep en het zelf kiezen van een plek.
Hebben proefjes gedaan in de klas en bij de kinderboerderij, sinterklaas gevierd, gezellige spelletjes en activiteiten gedaan met elkaar (jambe, circuit, weerwolven en nog veel meer).

We hebben gelachen met elkaar maar zijn ook serieus aan de slag gegaan met de groep. We merken dat dit steeds beter gaat en geven ook na de kerstvakantie weer 100%.

Voor nu geniet allemaal van de vakantie en tot volgend jaar (op welke manier dan ook)! Groetjes, Juf Merel

===

Sinterklaas is in het land, dat betekent pepernoten, surprises, gedichten en pakjes. Hierbij alle fraaie surprises van groep 7 en 8:

De kinderen hebben echt hun best gedaan, wat een prachtige surprises!

===

De Dalton Kijkmomenten hebben deze ronde een andere invulling dan voorgaande jaren i.v.m. Corona. Veel ouders hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kijkje in de klas te nemen en te genieten van de rondleiding door hun kind.

===

Op donderdag 11 november zijn we naar de kinderboerderij geweest voor het siencelab,  een ochtend experimenten over het klimaat. De kinderen hebben 2,5 uur geconcentreerd gewerkt en hebben daarna nog even in de speeltuin kunnen rond rennen en de leguaan kunnen bekijken.

===

Elk jaar doen wij mee aan De Week van de Mediawijsheid die dit jaar in het teken stond van Samen Sociaal Online.
Het afgelopen jaar zijn we massaal online gegaan. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van digitale media. We werken en leren op afstand en houden contact met familie en vrienden. Maar ons leven in die online wereld staat ook onder druk. Waar we via smartphones, tablets en computers voortdurend met elkaar in verbinding staan, maken we ons zorgen over toenemende polarisatie. Waar alle kennis van de wereld binnen handbereik ligt, is het door een groeiende hoeveelheid desinformatie moeilijk te beoordelen of iets echt waar is. En waar we ons online vrij kunnen bewegen, voelt het daar soms niet veilig door haat en cybercriminaliteit.
Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de online wereld een fijne plek blijft. Een plek waar we naar elkaars mening luisteren en we onze waarden kunnen naleven. Een plek waar we letten op hoe onze boodschap bij de ander overkomt en elkaar de ruimte geven om anders te denken. Ook een plek waar we elkaar helpen, voor elkaar opkomen en ingrijpen als we zien dat er iets misgaat. Op die manier blijft de online wereld voor iedereen en van iedereen.
Natuurlijk spelen we ook het spel Mediamasters. Met dit spel kunnen we punten en uiteindelijk mooie prijzen verdienen.

===

Eind oktober heeft in het teken gestaan van Halloween! De kinderen tekeningen gemaakt in het thema, verhalen geschreven en quizen gemaakt. Ook hebben we de klas versierd met spinnenwebben om het nog spannender te maken.

===
De eerste weken zitten erop en de eerste ouder-kind gesprekken van dit schooljaar zijn gevoerd.  Fijn om ook de gezichten van de ouders te zien en elkaar weer live te spreken.

De kinderen hebben hard gewerkt en inmiddels is het thema van taal over Strips afgerond. Er zijn erg mooie stripalbums gemaakt en verhalen geschreven.
Komende blok werken we voor taal aan het thema Familie en gaan de kinderen een hoofdstuk schrijven voor hun eigen autobiografie.

De afgelopen weken hebben we in de klas gewerkt aan het project Wereldsterren voor wereldoriëntatie. Hier hebben we geleerd over verschillende belangrijke personen uit de geschiedenis en wat deze personen tot wereldsterren maakt. Vervolgens hebben de kinderen zelf een wereldster gekozen en hierover een presentatie gemaakt. Deze hebben we aan elkaar laten zien door middel van een beleefmuseum (zie de foto’s).

Ook hebben we voor de herfstvakantie de kinderboekenweek afgesloten. Gezamenlijk met de hele school hebben we gelezen. Zo hebben de kinderen uit groep 7 samen met de kinderen uit groep 1/2 en 4 gelezen. Het was een gezellige en leuke afsluiting die zeker voor herhaling vatbaar is!

Verder hebben we het in de klas gehad over het app-gebruik binnen de groeps app.
De kinderen weten precies wat ze zouden moeten doen wanneer er iets gebeurd wat niet kan zoals schelden, gekke filmpjes, pesten en spammen. Ze vinden het echter lastig om daad bij het woord te voegen. We hebben in de klas besproken dat je kan aangeven dat je het niet oké vindt wat een ander doet. Dat je degene kan blokkeren op de app, meldingen kan uitzetten voor een bepaalde chat of voor whatsapp in zijn geheel maar ook dat je binnen een app afspraken kan / moet maken. Denk hierbij aan tijden waarin er geappt kan worden, dat mensen uit de app gezet worden als ze een aantal keer iets doen wat niet leuk is (en degene ook niet meer terugzetten in de app) en/of het laten zien aan een volwassene. Op deze manier blijft het voor iedereen gezellig in de appgroep.

===

We hebben in de klas proefjes gedaan. Bij de proefjes ging het om het ontdekken van de zintuigen. Zo hebben we geluisterd naar verschillende geluiden, geproefd zonder iets te zien en te ruiken en geproefd zonder iets te zien. Dat zijn toch heel aparte ervaringen!

===

Bent u nieuwsgierig naar onze klas? Kijkt u dan naar het introfilmpje van de groep https://www.youtube.com/watch?v=eFtiXasDriQ

===

De eerste week van het schooljaar is voorbij gevlogen!

We zijn rustig begonnen met een paar lesjes en hebben we vooral de tijd genomen om aan elkaar te wennen. Zo hebben we groepsafspraken gemaakt, zijn we aan de slag gegaan met de verjaardagskalender, zijn we een competitie levend memory gestart en hebben we onze eerste muziekles gekregen.

Met de weekplannig zijn we ‘echt’ van start gegaan.
De nieuwe methode Staal voor taal en spelling wordt door de kinderen goed opgepikt. Voor taal werken we dit blok toe naar het maken van een eigen strip!

Hierboven een kleine indruk van deze week met ‘gek’ lezen (stil lezen op een relaxte manier) en hieronder de Kwink poster.

===

Beste ouders en kinderen van groep 7,

Hopelijk hebben jullie de afgelopen weken een fijne vakantie gehad waarin je leuke dingen hebt kunnen doen en weer fris bent voor het nieuwe schooljaar.De klas is weer ingericht en klaar om de kinderen te ontvangen. Dit jaar krijgen de kinderen voor het eerst Engels, gaan we aan de slag met geïntegreerd wereldoriëntatie onderwijs, hebben we verkeersexamen en gaan we op excursies.

We gaan er een leuk, gezellig en leerzaam jaar van maken.

 

Groetjes,

Juf Merel