Home   Groep 7

Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7

Hier vindt u de groepsspecifieke informatie voor schooljaar 2020-2021.

In mei bespreken we met geschiedenis de Tweede Wereldoorlog. Daarbij hebben wij een videogesprek met Eva Weyl. Mevrouw Weyl is geboren in 1935 en heeft als Joods meisje de oorlog meegemaakt in kamp Westerbork. Zij heeft ons verteld over haar leven en de kinderen hebben veel vragen kunnen stellen.
Na afloop was het heel stil in de klas, een indrukwekkende les.

====

Het nieuwe schooljaar begint met een lockdown, dus treffen de kinderen en de leerkracht elkaar via een beeldscherm in de Meet. Er wordt door de kinderen thuis flink wat werk verstouwd, super! Toch is iedereen blij als na 5 weken de scholen weer open mogen.
Hoewel het in het begin wat onwennig is, heeft iedereen al snel weer zijn draai gevonden. En niet alleen het Coronavirus gaat rond, ook het schaakvirus!

===

De eerste periode van het schooljaar zit erop en de kinderen hebben hard gewerkt met o.a.:

Taal  ➡
De kinderen hebben geleerd wat een pleidooi is en  enkele kinderen hebben er zelf 1 geschreven. Ook zijn deze pleidooien voorgedragen aan de klas. Verder zijn de kinderen aan de slag gegaan met lapbooks, een nieuwe werkvorm:

Kinderboekenweek ➡
Het thema is: En toen! We werken hieraan m.b.v. het boek De duik. Om het plezier in lezen te vergroten mochten de kinderen ‘gek’ lezen. Dit was een groot succes en de kinderen wilden niet meer stoppen met lezen.

Wereldoriëntatie  ➡
Lekker buiten les, planten zoeken en deze indelen in de verschillende plantenrijken.

Thuis oefenen met topografie, via topomaster. In groep 7 besteden wij aandacht aan Europa.

Cathegese  ➡
Tijdens de lessen van Hemel en Aarde zijn we in gesprek gegaan over verschillende relaties zoals hetero-, homo-, bi-, pan- en aseksueel.

Tot slot hebben we het spel “Vieze voeten” gespeeld. Het was een erg leuk spel waarin we goed moesten opletten wie er mocht tikken en bij welke groep je hoort.
Dit als beloning van taakspel.

===

Beste ouders/verzorgers,

In de eerste schoolweek hebben wij een klassengesprek gehouden naar aanleiding de lessen uit onze nieuwe sociaal-emotionele methode Kwink. In deze les hebben wij het gehad over het gebruik van WhatsApp. We hebben besproken hoe je met elkaar omgaat in de app, wat wel en niet leuk is om te doen en wat dit met anderen doet maar ook hoe je kunt omgaan met negativiteit in de app / dagelijks leven.
Het lijkt mij zinvol om hier ook thuis over in gesprek te gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld met uw kinderen praten over het gebruik van het internet. Vergeet u daarbij ook niet WhatsApp. Hoe communiceer je eigenlijk via dit medium? Hoe kunnen dingen overkomen bij anderen? Lees je als ouders mee of juist niet? Interessante vragen die naar mijn mening zeker de aandacht verdienen. Op school zal ik hierover uitgebreid met de klas in gesprek gaan tijdens de Week van de Mediawijsheid.

===
28 augustus 2020

De vakantie zit er bijna op, de klas staat klaar en ik heb er zin in!

Tot maandag!

juf Merel