Home   Groep 8

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8

Hier vindt u groepsspecifieke informatie voor schooljaar 2020-2021.

Het einde van het schooljaar nadert, de Cito eindtoets is gedaan, de scores bekend en nu kunnen de kinderen aftellen voor het kamp en de musical. Dat de sfeer in de klas wat uitgelaten is, begrijpen we helemaal!

===

In maart zijn we actief gestart met de voorbereidingen van de musical en wat zijn de kinderen ontzettend gedreven het goed te doen. Super om te zien! Vrijdag is dansvrijdag en dan gaan de kinderen in de gymzaal  de liedjes en dansjes van de musical oefenen. Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van de app en de instructievideo. Zo langzaamaan gaan we ook wat rekwisieten en kostuums verzamelen.

Verder staat de maart in het teken van Cito toetsen, oefenen voor de eindtoets en het inschrijven op het voortgezet onderwijs.
In de groep is uitgebreid gesproken over het belang van plannen nu en straks op het VO. De kinderen hebben allemaal een agenda meegenomen,  in verschillende vormen en daarmee zijn ze gaan oefenen.

Natuurlijk komt ook handvaardigheid aan bod, waarvoor de kinderen niet alleen draad en spijkers nodig hebben, maar natuurlijk ook een hamer!

===

8 februari 2021: We zijn weer begonnen!
Wat fijn om iedereen weer te zien in de klas en compleet! Even niemand in quarantaine of ziek thuis.

Veel kinderen voelden enige spanning om vanochtend weer naar school te gaan. Dat hoort erbij! Met Kwink zijn we begonnen aan het hoofdstuk “de rust in jezelf vinden”. We oefenen met het omgaan met stress.
Daarnaast moest iedereen weer wennen aan de regels in de klas, het vinden van de concentratie en minder kletsen maar dat komt vast goed!

Dan die sneeuw! Wat een pret, zelfs in groep 8 nog. Af en toe per ongeluk een sneeuwbal in het gezicht, maar geen kwaad in het spel. Met de slee is er ook veel schik. Rollend van het lachen gaan ze door de sneeuw. Wat een heerlijke start.

==

We zijn het nieuw jaar begonnen met online onderwijs, Corona is helaas nog steeds niet onder controle.
Dit zorgt er ook voor, dat veel open dagen op middelbare scholen helaas niet door gaan. Gelukkig zijn er wel verschillende online informatie avonden. Op de website www.vanbasisnaarbrug.nl vindt u heel veel praktische informatie. Neemt u gerust een kijkje!

===

December staat in het teken van Sinterklaas en Kerst.
We hebben lootjes getrokken, cadeautjes gekocht en fraaie surprises en gedichten gemaakt. Het was genieten op vrijdag 4 december!

Verder maken de kinderen het weekoverzicht voor de ouders via Parro.

===

Tijdens de Week van de Mediawijsheid, van 6 t/m 13 november, gaan we met de klas in gesprek over onder andere social media.  We gaan het hebben over hoe je met elkaar omgaat in de app. Hoe communiceer je eigenlijk via dit medium? Hoe kunnen dingen overkomen bij anderen?  Wat is wel en wat is niet leuk om te doen en wat doet dit met anderen? Hoe je kunt omgaan met negativiteit in de app / dagelijks leven?

===

Het eerste deel van het schooljaar zit erop en wat hebben we veel gedaan tot aan de herfstvakantie:

Natuur en wereldorientatie:
We zijn bezig met Afrika tijdens de aardrijkskunde lessen. De topografie sluit daar mooi op aan.  De kinderen een onderzoek gestart naar het leef een leerklimaat van uitgekozen Afrikaanse dieren. Verder maken de kinderen een eigen versie van het tijdschrift National Geographic. Wat een toewijding zit daarin vanuit de kinderen! Erg leuk om te zien.

Met de Kinderboekenweek zijn de leerlingen bezig geweest met een creatieve uitwerking van “En toen”. Geschiedenis vanuit eigen interesse. Op een tijdlijn hebben zij zelf een periode uitgezocht om zich in te verdiepen. Daarvandaan hebben zij een creatieve verwerking bedacht en gemaakt.

Het lied van de kinderboekenweek is uitermate geschikt voor de bovenbouw. We hebben hem al aardig geoefend, maar met zang, dans en boomwhackers is het een pittige klus. Gelukkig krijgen we hulp van juf Janine, onze muziekjuf. Mochten de kinderen thuis willen oefenen. https://youtu.be/m6cqXRNXVj0

Tijdens de rekenlessen is er dit blok veel aandacht voor breuken vermenigvuldigen en bij elkaar optellen of aftrekken. Ook het metrieke stelsel komt aan bod: oppervlakte en inhoud berekenen. Op Gynzykids.com is dit goed te oefenen.

Taal gaat nu over het juiste gebruik van leestekens, lijdend- en meewerkend voorwerp en de werkwoordspelling heeft ook een hoofdrol in onze spellingslessen.
Tijdens begrijpend lezen hebben de kinderen geleerd een mindmap te maken met als doel “verbanden leggen”.

Aan de hand van de Kwink lessen worden mooie groepsgesprekken gevoerd over de regels, afspraken en hoe we met elkaar omgaan.

Creatief zijn we ook goed bezig. We weven een wandhangertje.

We merken dat de groep al aardig went aan een groep 8’er zijn. De oudste van de school! 😀

===

04-09-2020:

De kop is eraf, we hebben een goede eerste week gehad. We hebben elkaar leren kennen en natuurlijk zijn we met taal en rekenen bezig geweest.  Tijdens rekenen hebben we  breuken met breuken gestoeid, optellen, aftrekken en vermenigvuldigen en dit gaat heel goed! Ook hebben we een magische vouwcirkel gemaakt. Bij de een ging het beter dan de ander. Wat een uitdaging, met een vouwwerkje!
Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met het bekijken, bedenken en bouwen van een kettingreactie.
Verder hebben we een muziekles gehad van juf Janine. Dat was leuk. De kinderen hebben leren beatboxen.

Tot slot merken we dat de groep al aardig went aan een groep 8’er zijn.; de oudste van de school.

===
Hoi,

Het schooljaar 2020-2021 staat voor de deur, het laatste schooljaar op de basisschool voor de kinderen in groep 8.

Een spannend jaar, waarin een keuze gemaakt wordt voor de middelbare school, waarin veel nieuwe dingen geleerd gaan worden, toetsen en testen worden afgenomen, wordt geoefend voor de musical, het kamp (als Covid -19 voldoende onder controle is) en nog veel meer.

De klas staat klaar en wij hebben er zin in!

Tot maandag 31 augustus.

juf Michelle en meester Wesley

Juf Michelle staat voor de klas op maandag, dinsdag en vrijdag en meester Wesley op woensdag en donderdag.