Home   Groep 8

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8

Hier vindt u groepsspecifieke informatie voor schooljaar 2020-2021.

We zijn het nieuw jaar begonnen met online onderwijs, Corona is helaas nog steeds niet onder controle.
Dit zorgt er ook voor, dat veel open dagen op middelbare scholen helaas niet door gaan. Gelukkig zijn er wel verschillende online informatie avonden. Op de website www.vanbasisnaarbrug.nl vindt u heel veel praktische informatie. Neemt u gerust een kijkje!

===

December staat in het teken van Sinterklaas en Kerst.
We hebben lootjes getrokken, cadeautjes gekocht en fraaie surprises en gedichten gemaakt. Het was genieten op vrijdag 4 december!

Verder maken de kinderen het weekoverzicht voor de ouders via Parro.

===

Tijdens de Week van de Mediawijsheid, van 6 t/m 13 november, gaan we met de klas in gesprek over onder andere social media.  We gaan het hebben over hoe je met elkaar omgaat in de app. Hoe communiceer je eigenlijk via dit medium? Hoe kunnen dingen overkomen bij anderen?  Wat is wel en wat is niet leuk om te doen en wat doet dit met anderen? Hoe je kunt omgaan met negativiteit in de app / dagelijks leven?

===

Het eerste deel van het schooljaar zit erop en wat hebben we veel gedaan tot aan de herfstvakantie:

Natuur en wereldorientatie:
We zijn bezig met Afrika tijdens de aardrijkskunde lessen. De topografie sluit daar mooi op aan.  De kinderen een onderzoek gestart naar het leef een leerklimaat van uitgekozen Afrikaanse dieren. Verder maken de kinderen een eigen versie van het tijdschrift National Geographic. Wat een toewijding zit daarin vanuit de kinderen! Erg leuk om te zien.

Met de Kinderboekenweek zijn de leerlingen bezig geweest met een creatieve uitwerking van “En toen”. Geschiedenis vanuit eigen interesse. Op een tijdlijn hebben zij zelf een periode uitgezocht om zich in te verdiepen. Daarvandaan hebben zij een creatieve verwerking bedacht en gemaakt.

Het lied van de kinderboekenweek is uitermate geschikt voor de bovenbouw. We hebben hem al aardig geoefend, maar met zang, dans en boomwhackers is het een pittige klus. Gelukkig krijgen we hulp van juf Janine, onze muziekjuf. Mochten de kinderen thuis willen oefenen. https://youtu.be/m6cqXRNXVj0

Tijdens de rekenlessen is er dit blok veel aandacht voor breuken vermenigvuldigen en bij elkaar optellen of aftrekken. Ook het metrieke stelsel komt aan bod: oppervlakte en inhoud berekenen. Op Gynzykids.com is dit goed te oefenen.

Taal gaat nu over het juiste gebruik van leestekens, lijdend- en meewerkend voorwerp en de werkwoordspelling heeft ook een hoofdrol in onze spellingslessen.
Tijdens begrijpend lezen hebben de kinderen geleerd een mindmap te maken met als doel “verbanden leggen”.

Aan de hand van de Kwink lessen worden mooie groepsgesprekken gevoerd over de regels, afspraken en hoe we met elkaar omgaan.

Creatief zijn we ook goed bezig. We weven een wandhangertje.

We merken dat de groep al aardig went aan een groep 8’er zijn. De oudste van de school! 😀

===

04-09-2020:

De kop is eraf, we hebben een goede eerste week gehad. We hebben elkaar leren kennen en natuurlijk zijn we met taal en rekenen bezig geweest.  Tijdens rekenen hebben we  breuken met breuken gestoeid, optellen, aftrekken en vermenigvuldigen en dit gaat heel goed! Ook hebben we een magische vouwcirkel gemaakt. Bij de een ging het beter dan de ander. Wat een uitdaging, met een vouwwerkje!
Daarnaast zijn we aan de slag gegaan met het bekijken, bedenken en bouwen van een kettingreactie.
Verder hebben we een muziekles gehad van juf Janine. Dat was leuk. De kinderen hebben leren beatboxen.

Tot slot merken we dat de groep al aardig went aan een groep 8’er zijn.; de oudste van de school.

===
Hoi,

Het schooljaar 2020-2021 staat voor de deur, het laatste schooljaar op de basisschool voor de kinderen in groep 8.

Een spannend jaar, waarin een keuze gemaakt wordt voor de middelbare school, waarin veel nieuwe dingen geleerd gaan worden, toetsen en testen worden afgenomen, wordt geoefend voor de musical, het kamp (als Covid -19 voldoende onder controle is) en nog veel meer.

De klas staat klaar en wij hebben er zin in!

Tot maandag 31 augustus.

juf Michelle en meester Wesley

Juf Michelle staat voor de klas op maandag, dinsdag en vrijdag en meester Wesley op woensdag en donderdag.