Home   Groep 8

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8

Hier vindt u belangrijke groepsinformatie voor dit schooljaar. 

Het einde van de schoolloopbaan van de kinderen op De Driesprong komt in zicht en de eerste voorbereidingen voor de afscheidsmusical, het kamp en het afscheidsfeest worden getroffen…

Welke musical? Hoe gaat de rolverdeling eruit zien? De kinderen weten het al, maar we houden het nog even geheim voor de ouders!

===

25-02-2022:

We vieren carnaval op school, wat een gezellige boel!

===

Op 14 februari krijgen we een cameraman en een verslaggeefster in de klas van het jeugdjournaal. Zij willen graag de mening van de kinderen weten over een actueel item.

’s Avonds zijn de kinderen uitgebreid in het nieuws te zien.

===

Ook in januari en februari kampen we nog met Corona, de beperkende maatregelen en het feit dat veel kinderen besmet raken. Gelukkig zijn de lessen in de klas en online te volgen.

We beginnen dit nieuwe jaar met het 5 gelijke dagen model: de kinderen gaan maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur naar school. Het is even wennen voor iedereen, maar na 3 weken zijn we er allemaal aan gewend.

===

Wij sluiten het eerste deel van dit schooljaar af met een kerstontbijt in de klas. Het is erg gezellig en we genieten met elkaar van de viering.

Wij wensen u heel prettige feestdagen en een goed, gezond 2022!

===

Sinterklaas is in het land en dat betekent surprises, pepernoten, pakjes en gedichten:

De kinderen hebben echt hun best gedaan op de surprises!

===

Na een jaar geen uitstapjes mochten we eindelijk weer. De kinderen zijn op woensdag 18 november naar de kinderboerderij geweest voor het sciencelab. Hier kregen kinderen informatie over duurzaamheid en hebben ze proefjes gedaan. Ze hebben onder andere geleerd over hun ecologische voetafdruk, het opslaan van energie en scheiden van afval.

Het was een gezellig en leerzaam uitje!

===

Op maandag 8 november hebben we de eerste uitwisseling van dit schooljaar gehad.
De kinderen van groep 8 hebben samen met de kinderen van de Stampertjes het spel ‘De ondeugende eekhoorntjes’ gespeeld en samen boeken gelezen. Het was reuzegezellig!

===

Vrijdag 1 oktober 2021: Schoolfeest op De Driesprong

Onder leiding van de leden van de Klankenkaravaan beleven we een wereldse dag met als hoogtepunt een spetterende show op het schoolplein.

Hieronder een klein impressie van het oefenen.

===

De eerste dagen van het nieuwe schooljaar zitten erop!

Deze dagen waren voornamelijk om elkaar wat beter te leren kennen en het groepsproces op gang te brengen. Dat is aardig gelukt!

Dit jaar krijgt de groep de training Rots en Water, een sociale weerbaarheidstraining die bijdraagt aan meer bewustwording van je eigen kracht, samenwerken en kiezen voor jezelf. De vaardigheden die de kinderen leren zijn niet alleen op de basisschool goed in te zetten, maar ook in het dagelijks leven en op de middelbare school. In totaal zijn er 8 lessen.

Op vrijdagochtend hebben we gymles in Beukendal en de komende weken hebben we om de week een natte gymles in het zwembad. Lekker bewegen en samen plezier hebben!

===

Nog een paar dagen en dan gaat het laatste basischooljaar voor de kinderen in groep 8 van start. Een jaar waarin er veel op het programma staat, er hard gewerkt moet worden en er natuurlijk ook leuke dingen gedaan worden.

Kortom, het wordt een onvergetelijk jaar!

Groetjes,

 

juf Manon