Home   Groep 8

Groep 8

Welkom op de pagina van groep 8

15 juli 2020, de laatste schooldag van onze toppers in groep 8. 

Wij wensen alle kinderen heel veel plezier en succes op het voortgezet onderwijs, maar allereerst een heel fijne zomervakantie.

Kom nog een langs!  😉

===

Juni 2020:

Alle kinderen zijn op school en er wordt druk geoefend voor de musical en hard gewerkt aan het maken van het decor.

Dinsdag 14 juli komt steeds dichter bij, dan mag de musical opgevoerd worden in het openluchttheater Cabrio.

WIJ HEBBEN ER ZIN IN!

===

april 2020:

De kinderen zijn druk bezig met het doorlezen van de eindmusical. Maar hoe kun je nu de rollen verdelen, als je als klas niet bij elkaar mag komen? Daar hebben juf Stella en juf Kristel een oplossing voor gevonden:

“We willen je vragen onderstaande vragen te beantwoorden:
1. Wat vind jij leuk aan een rol (veel tekst, weinig tekst, rustige rol etc etc)?
2. Zou je een solo willen zingen, of met z’n tweeën?
3. Wat zijn jouw top 5 rollen die je zou willen spelen?
Daarnaast vragen we je om een filmpje op te nemen waarin je jouw nr 1 voorkeursrol speelt. Kies een stukje tekst uit je boekje en verplaats je in de rol. Deze overtuigende video mag maximaal 3 minuten duren.
Je kunt de antwoorden op de drie vragen en je video via de mail sturen naar juf Kristel en juf Stella.

Op dinsdag 14 april willen wij ons buigen over de verdeling, dus zorg dat we, liefst ruim, vóór die tijd je mail hebben. Uiterlijk maandag 20 april horen jullie van ons wie welke rol krijgt.
Na de meivakantie pakken we dan het oefenen per scène op. Hopelijk op school. Mocht dit onverhoopt nog niet lukken, dan kijken we te zijner tijd naar alternatieven om met elkaar (digitaal) te kunnen oefenen. Wij wensen jullie heel veel succes bij het maken van jullie keuze en kijken enorm uit naar de video’s!

Groet van juf Kristel en juf Stella

===

14 apr. 13:15,  Niet altijd gaat het lesgeven op afstand via de computer goed, gezien het onderstaande Parrobericht:

Beste ouders en kinderen van groep 8,

Door een stroomstoring in Baarn kan meester Wim niet aanwezig zijn in google meet e.d. Het is nog onduidelijk hoelang dit zal gaan duren. Meester Wim probeert zo spoedig mogelijk weer online te komen om de vragen te beantwoorden. Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Meester Wesley

===

  Alle kinderen van De Driesprong hebben thuis een mooie tekening gemaakt voor de oudere bewoners van verzorgingshuizen in Soest.

Dat gebaar werd enorm gewaardeerd:

===

De maand maart staat in het teken van Corona.

De school is gesloten en er wordt op afstand lesgegeven via “Hangouts”. Na wat opstartproblemen is uiteindelijk iedereen op gezette tijden “aan boord” aldus Meester Wim en kan hij de lessen online geven.
Elke dag staat er een programma voor de kinderen klaar, zodat zij thuis aan de slag kunnen met het schoolwerk.

Verder hebben de kinderen de boekjes van de musical gekregen en kunnen zij thuis (zonder dat ouders meekijken!!!) vast de teksten van hun rol leren.

En nu maar duimen dat het virus snel onder controle is.

===

Het tweede deel van schooljaar 2019-2020 is begonnen en dat betekent dat de kinderen van groep 8 een keuze gaan maken voor de middelbare school. Op de pagina “Links groep 8” in de balk rechts vindt u meer informatie en de inschrijfformulieren voor de drie middelbare scholen in Soest en Baarn.

===

Wij wensen u een fantastisch 2020!

===

Wij hebben genoten van een prachtig sinterklaasfeest!


Dank u wel Sinterklaas!

===

Op donderdag 14 november was er op school een informatieavond over het voortgezet onderwijs. Hier vindt u de presentatie.

===

Op vrijdag 8 november mochten we, samen met groep 7, een uur “jumpen” bij Jumpsquare in Baarn. Wat hebben we een lol gehad. Veel kinderen hebben backflips geleerd, salto’s gemaakt en veel zijn er van de rekstok afgesprongen. Uiteraard hadden we dit uitje niet kunnen doen zonder de ouders. Hartelijk bedankt voor jullie hulp!

===

De kinderen van groep 8 hebben hun eerste wereldoriëntatieproject van dit jaar afgerond. Elk groepje heeft zelf onderzoek gedaan naar iemand die voor hen een wereldster is. Dit hebben ze woensdag gepresenteerd in een beleefmuseum waarin meerdere zintuigen aan bod zijn gekomen. Groep 6 en 7 kwamen kijken en hebben veel geleerd. Groep 8 zelf was positief verbaasd over het succes van het project en waren met recht erg trots.