Home   Groep 4

Groep 4

Welkom in groep 4!

Hier vindt u de brief met groepsinformatie: informatie brief

===

Op 23 april hebben we meegedaan aan de Koningsspelen, het was een gezellige dag met allerlei oud Hollandse spelletjes:

===

De lente is in zicht en dus zijn we al druk aan het knutselen in het thema “lente”! Bloemen op de ramen, tuinkers in bekertjes en nu hebben we een nieuwe opdracht!

26-03-2021:
De kinderen hebben allemaal een doppinda gekregen. Die stoppen ze thuis in een beetje aarde, dit kan binnen of buiten. Graag willen we volgende week foto’s zien van hoe dit plantje is gegroeid, in de klas hebben we er ook eentje. Over een tijdje kunnen we dan misschien wel onze eigen pindakaas maken!

1 april, kikker in je bil, die er nooit meer uit wil!!

===

Na 5 weken thuisonderwijs is het heerlijk om alle kinderen weer in de klas te zien! Ze kunnen meteen volop genieten van de sneeuw tijdens het buitenspelen en de gymles:

en zelfs de juf doet mee met sleejerijden!

===

Wat is december toch een gezellige maand, helemaal als Sinterklaas op school komt slapen!

De kinderen hebben ervoor gezorgd dat Sinterklaas heerlijk kan gaan slapen. Alles staat klaar voor een goede nacht.

Wat een geluk hadden we in groep 4, Rommelpiet was vannacht niet geweest. Maar wie dan wel? Een ding was zeker, alle schoenen waren weg, sommige stoelen verwisseld, koptelefoons op het digibord en zelfs stoelen aan elkaar gebonden. En waar waren nu alle schoenen?
De kinderen gingen overal zoeken en vonden toen wat lekkers in hun la, maar geen schoen. Buiten de klas werd zelfs gezocht en ja hoor daar waren de schoenen. Bij de schoenen zat een briefje: “Gefopt!  Groetjes Malle Pietje”

Sint heeft heerlijk geslapen en genoten van alles wat de kinderen voor hem geregeld hadden.

====

November:
Het is herfst en dan wordt er geknutseld met bladeren die de kinderen verzameld hebben. Vind u de uilen niet geweldig?

Verder komt juf Janine elke week muziekles geven. Dat vinden de kinderen geweldig. Ze oefenen o.a. ritmes maken met muziekinstrumenten, muziekinstrumenten inzetten tijdens een lied en af en toe zelfs een lied met een beetje dans. Zo hebben de leerlingen een lied geleerd over een ridder. Dit lied willen de kinderen heel graag een keer aan u laten zien, maar we kunnen u helaas nog niet in school uitnodigen.

====

Oktober:

Er wordt hard gewerkt in groep 4.
We hebben een start gemaakt met de tafel van 2,
bij spelling oefenen we woorden met een begin v of f, zoals vlag en fluit.
En bij taal oefenen we onder andere wat lidwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en zelfstandig naamwoorden zijn. Ook het werkwoord komt er vanaf morgen bij.

De kinderen hebben kennis gemaakt met Wilma Werkwoord. Zij weet alles van werkwoorden. De kinderen mogen deze periode allemaal werkwoorden rond Wilma ophangen.

Zo ziet Wilma eruit!

===
Vandaag hebben we anders gewerkt dan anders. We hebben de spelling en taalles niet in het schrift gemaakt. Voor spelling hingen alle woorden afgedekt in de klas en in de gang. De kinderen moesten naar het woord toegaan, het woord voor zichzelf fluisterend lezen, onthouden, daarna teruggaan naar hun tafel en daar het woord opschrijven. Lekker bewegend leren. Voor taal moesten ze in tweetallen werken. Per tweetal kregen ze 12 lidwoorden en 12 zelfstandig naamwoorden. Deze moesten ze op de juiste manier aan elkaar koppelen. Dit konden ze al heel goed:

===
Dit jaar staat er creatief op dinsdag op het programma.

Vorige week hebben de kinderen een lieve vis getekend, die kon veranderen in een hele gevaarlijke.

Vandaag hebben we een mozaïek schilderij gemaakt: 

===

14 september 2020

De eerste weken zitten erop.

De kinderen beginnen al een beetje te wennen aan het werk in groep 4. We zijn druk bezig met het aanleren van het lied van de kinderboekenweek. Hier kunt u het lied vinden;

===

De verjaardagskalender is klaar. De inlever bak voor alle schriften zitten ook helemaal vol! Groep 4 is heel hard aan het werk!
   

===

31 augustus 2020:

uil

     

Na de hele lange zomervakantie is het leuk om weer lekker aan de gang te gaan.zon

We zijn benieuwd naar jullie vakantie verhalen en avonturen.

Wat gaan we allemaal doen,

Rekenen:

In groep drie hebben de kinderen getallen leren splitsen tot en met tien met hulp van de verliefde harten. Welke getallen maken samen 10.

Hier gaan we in groep vier verder mee. We zijn nu bezig met het uitbreiden van de sommen tot en met 20. De bedoeling is dat uw kind dit straks helemaal geautomatiseerd heeft. De logica van de verliefde harten (6+4) koppelen aan grotere getallen (16+4). Voor kinderen zijn de plus sommen vaak makkelijker dan de min sommen. Heel belangrijk is dat uw kind goed de plek van de tientallen weet. (0-10-20-30-40-50-60-70-80-90-100, maar óók 100-90-80-70-60-50-40-30-20-10-0)

Spelling

De kinderen gaan woorden aanleren v met de v (vlag) en f (fluit) s (som) z (zon) en de sch (schat) en schr (schrift).

Elk jaar blijkt weer dat deze categorieën heel moeilijk te leren zijn en dat de fouten heel hardnekkig zijn.

Lezen

In groep drie heeft uw kind leren lezen. Sommige kinderen vinden dit nog best moeilijk en deze kinderen gaan we extra helpen. Het is heel belangrijk dat uw kind goed kan lezen, maar ook dat uw kind begrijpt wat het leest.

We gaan de hoofdletters leren schrijven.hoofdletters

Ons Daltondoel deze periode is zelfstandigheid.

Hiermee geven we de kinderen eigenaarschap over hun eigen leerproces. Wat moet ik nog leren, wat heb ik daarbij nodig en waar kan ik dat het beste doen. Natuurlijk worden de kinderen hierin begeleid en geholpen.

We gaan ook veel plezier maken, bijvoorbeeld met juf Tamara op dinsdag en met juf Vera op de andere dagen.

Wisten jullie dat juf Tamara het heel leuk vindt om met jullie aan de slag te gaan?

Wisten jullie dat juf Vera heel graag plaagt?

Hou deze website in de gaten. De juffen zetten er vaak verhaaltjes over de klas op en wat we aan het leren zijn.

De kinderen van groep vier schrijven af en toe ook een verhaaltje.

Juf Tamara & juf Vera